"Presica" u Gradskom muzeju

Za kraj, u mnogo čemu najuspešnije godine za subotički Muzej, priređena je konferencija za štampu, kako bi Hrvati rekli – presica. Uz kafu, kiflice i zamedljanu rakiju za goste, direktor Ištvan Hulo, nije krio zadovoljstvo rekordnom posetom Gradskom muzeju, ove godine (preko 20 000 posetilaca), što može da se zahvali odličnim uslovima u novom prostoru ali i savremeno osmišljenim prezentovanjem sadržaja kroz izložbe, predavanja, radionice…
Pored „Noći Muzeja“, centralni događaj ove godine, bila je (i još traje), izložba „Lica vremena“. Izložba portreta iz fonda Gradskog muzeja, prvi put je u celini predstavljena i kroz predavanja analizirana sa više aspekata (likovnog, istorijskog, modnog…). Predavanja su sredom i petkom od 19h. Ulaz je besplatan.
Nije izostala ni saradnja sa ostalim ustanovama kulture i medijima. Dodajmo tome da u subotičkoj turističkoj ponudi danas, Muzej čini jednu celinu sa Gradskom kućom, vidikovcem i gradskim jezgrom.
Danas je predstavljen i prigodan kalendar za 2011. godinu. Čine ga 12 razglednica, 12 ženskih portreta, izbor sa aktuelne izložbe „Lica vremena“. Ovaj fini kalendar se može naći u Suvenirnici, odnosno porti Gradskog muzeja, po ceni od 150 dinara.
SlikaKOMENTARI

OSTAVITE KOMENTAR