Prevaranti obilaze mesnu zajednicu Zorka

Ovih dana su sredovečni par, muškarac i žena pokušali prevarom da iznude novac od naivnih građana, i uspevali su u tome – kažu stanovnici MZ Zorka.

Prevaranti sa spiskom u rukama obilaze kuće u MZ Zorka sa pokušajom iznude novca od naivnih građana. Stanovnici u nekoliko ulica su svedočili da je prevarantski par od njih tražio po 200 dinara. “Žena je srednjih godina, ima oko 50 godina, uobičajenog je izgleda. Bila je sama. Nisam gledala kuda je nestala, samo sam je ispratila. Pitala je za osobu po imenu iz kuće broj pet. Pokazala sam, ne vidite da je srušena, nema nikoga“ kaže Ana Skenderović iz Subotice.

Ana Skenderović nije dala traženu sumu, ali je zato njen komšija Mladen Vasiljević bio lakoveran: “Dolazim, skrećem u ulicu, vidim ženu kako stoji pored bandere, sa papirima u ruci. Stanem gde i obično, izađem iz auta, na to žena prilazi i kaže da traži brojeve kuća 17, 13 i 4. Kažem broj 17 je tu, koga traži, ona traži Katarinu Vasiljević, a to je moja supruga. Kaže mi  da prikuplja članarinu od 200 dinara za mesnu zajednicu. Imao sam toliko kod sebe i dao sam zadnje.”

Neovlašćena lica bez zvaničnog dokumenta za identifikaciju prikupljaju sredstva u ime mesne zajednice – izjavio je predsednik saveta MZ Zorka Zoltan Kudlik za RTV Panon: “Ovih dana su građani javljali da se ovakav slučaj desio u više ulica na teritoriji mesne zajednice. Mi smo na ovo reagovali i obavestili građane da mesna zajednica nema nikakve veze sa ovim i da se ograđujemo od ove akcije.”

Zvaničnici MZ Zorka pozivaju pažnju građana da u ovakvim situacijama obavezno zatraže zvanične dokumente za identifikaciju a prevarante odmah prijave policiji.

RTV PannonKOMENTARI

 1. Robin Hud kaže:

  Predsednik mesne zajednice je najveći lopov, verovatno je to neka njegova ekipa

 2. Posmatrač kaže:

  Najveći prevaranti su glasači SNS-a

 3. Pravdoljub kaže:

  II PRIKUPLJANJE DOBROVOLJNIH PRILOGA

  Član 5

  Dobrovoljni prilozi građana prikupljaju se posredstvom humanitarnih i drugih udruženja, uz obaveštavanje nadležne organizacione jedinice Ministarstva unutrašnjih poslova, po mestu prikupljanja dobrovoljnih priloga.

  Rok za podnošenje obaveštenja iz stava 1. ovog člana, je najkasnije osam dana pre početka prikupljanja dobrovoljnih priloga.

  Dobrovoljni prilozi ne mogu se prikupljati ako o tome nije obavešten nadležni organ.

  Prikupljanje dobrovoljnih priloga može trajati najduže 60 dana.

  Po isteku roka iz stava 4. subjekti iz stava 1. mogu ponovo organizovati prikupljanje priloga za istu svrhu ukoliko ponovo podnesu obaveštenje.

  Član 6

  Obaveštenje iz člana 5. stav 1. ovog zakona sadrži: naziv podnosioca obaveštenja; mesto i vreme početka prikupljanja dobrovoljnih priloga, svrhu i način prikupljanja; ime, prezime i broj lične karte lica koja će prikupljati priloge.

  Ako obaveštenje ne sadrži propisane podatke iz stava 1. ovog člana, nadležni organ će od podnosioca obaveštenja tražiti dopunu obaveštenja u roku od tri dana od dana njegovog prijema.

  Ako podnosilac obaveštenja u roku iz stava 2. ovog člana ne izvrši dopunu traženih podataka, smatraće se da nadležni organ o prikupljanju dobrovoljnih priloga nije obavešten.
  propisi/zakon_o_javnom_redu_i_miru.html

 4. bulek kaže:

  I da su imali identifikacione ili clanske karte ili ti vec sta ne bih dao ni dinara jer ko meni da ista u ovom zivotu????
  Sve sto imam zaradjujem posteno i ne pada mi na pamet nekome davati dobrovoljne priloge ili vec bilo sta.
  S postovanjem prema svim gradjanima ali nemojte biti naivni.poz

 5. Punisher kaže:

  Robine vidi se da si SNS pa ti smeta da je covek posten

 6. stormwatch kaže:

  Sta je razlika izmedju ovih prevaranata i onih mlatimuda sto su prosle godine kolektivno zvali penzionere na navodni kongres o zdravlju i pokusali iovako super popljackanim ljudima da prodaju tablete Koenzima Q10 za 25.000 dinara po bochici? Zasto se niko javno ne oglasi po pitanju takvog putujuceg beogradskog prevarantskog cirkusa? Jel prpa ili se samo bojite mafije? Pakovanje tableta Q10 za 25.000 dinara sa specijalnim celovecernjim popustom od 5.000 din ako se pare odma daju….covece……

 7. Zorkas kaže:

  Robin Hud jel poznajes ga ili lupetas?
  Covek radi za MZ i vidi se promene od kada on vodi…
  Pitaj samo mestane i nemoj da bacas psovke bezveze…

OSTAVITE KOMENTAR