Prezentacija Subotice u Minhenu

U Minhenu je danas počeo najveći evropski sajam investicija i nekretnina "Expo real 2013", na kojem se, na štandu Srbije, predstavljaju i investicioni potencijali Subotice. Na 64.000 kvadratnih metara izložbenog prostora na minhenskom sajmu, prestaviće se 1.700 izlagača iz 33 jedne zemlje sveta.

 

sajam-minhen

Sajam počinje u znaku ekonomskog oporavka većine evropskih zemalja, pa će tako 16. izložba u Minhenu imati ponovo rekordan broj posetilaca. Za tri dana, koliko sajam traje, izložbu će posetiti više od 38.000 "donosilaca odluka", svetskih top menadžera iz oblasti investiranja.

 

– Srbiji mesto na ovom sajmu jer su svi bitni svetski investitori prisutni, pogotovo oni iz Nemačke, Austrije, Švajcarske, iz zemalja sa kojima imamo značajnu industrijsku saradnju – kaže Aleksadar Radulović, savetnik za strana ulaganja Agencije za strana ulaganja i promociju izvoza Republike Srbije (SIEPA) u okviru čijeg štanda "Srbija – sledeća evropska destinacija" se predstavlja i Subotica.

 

– Očekujemo da će naredne godine, približavanjem Srbije Evropskoj Uniiji, biti povećano interesovanje investitora. Srbija ima i do pet puta manje prodajnog i poslovnog prostora manje nego u okolnim zemljama, pa je to šansa Srbije za investiranje – kaže Radulović.

 

Gradonačenik Modest Dulić smatra da je veoma važno da grad Subotica redovno prikazuje svoje komparativne prednosti na ovako značajnom sajmu kao što je sajam investicija i nekretnina u Minhenu.

 

– Takođe je važno da se upoznamo sa svetskim trendovima u promociji investicionih destinacija jer se nastupi stalno unapređuju, a konkurencija je sve veća – naglasio je gradonačelnik Dulić.

 

Predstavnik subotičke Slobodne zone Saša Vučinić kaže da je utisak da je sajam najveći u zadnjih pet godina koliko je Subotica prisutna.

 

– Očigledno je da je krizni trend prošao, konkurencija je sve veća, svi se trude da zainteresuju investitori, pa će i naš zadatak biti teži, ali mislim da ćemo uspeti da zadržimo dosadašnji trend u investicijama u subotičkoj privrednoj zoni – rekao je Vučinić.

 

Posebna pažnja u predstavljanju na "EXPO REAL"-u u Minhenu posvećena je turističkoj destinaciji Palić.

 

– Imamo u ponudi šest atraktivnih lokacija koje su infrastrukturno opremljene. Grad je odlučan u nameri da se na Paliću gradi akva park, a potom i turistički konpleks u skladu sa Master planom, za šta spremno dočekujemo investotore – tvrdi Gabrić.

 

Subotička delegacija imaće danas prijem u Gradskoj kući u Minhenu, na kojem će biti dogovoreni novi projekti u međunarodnoj saradnji koja traje već 14 uspešnih godina. Sajam investicija i nekretnina u glavnom gradu Bavarske traje do srede, 9. oktobra 2013..KOMENTARI

  1. stormwatch kaže:

    Mene interesuje zasto je otpalo "E" sa estate? Inace "Estate of mind" je izuzetno glup moto za predstavljanje bilo koje zemlje, mozda ti koji su ga sastavljali misle da je izuzetno dobra fora posto su aludirali na state of mind ali sa tim dodatnim e se dobija apsolutno drugacija konotacija.  

  2. roki kaže:

    Da nece mozda Gabric i Dulic da nam dovedu investitore?

    Koja nebuloza….

OSTAVITE KOMENTAR