“Priča o nevažnim junacima” rasplakala publiku

Večeras se niko nije mogao požaliti da se ništa ne dešava u gradu. Pored brojnih svirki, festivala Omladina i Jazziré, posebno mesto je zauzela predstava "Priča o nevažnim junacima" u prepunom klubu Sladište. Kao što i sam naslov kaže, publika se rasplakala, ali od smeha.

 

DSC_0028

 

Predstava predstavlja adaptaciju monodrame Zijaha Sokolovića “Glumac je glumac je glumac”, u režiji Vladimira Grbića. Igrali su polaznici Radionice: Maja Ivković Ivandekić, Ninoslav Jovčov, Bjanka Gabrić, Milisav Puzović, Bilja Krstić, Stefan Stojković, Nevena Marković i Marija Terezija Stantić.

 

DSC_0005

 

U centru pažnje je bio odnos društva, kao i države, prema kulturi, umetnosti i pozorištu. Na veoma komičan način su se na "sceni" smenjivali prinčevi, princeze, Hamlet, Julia, ministar kulture, sekretrica i mnogi drugi, ciljajući na nemogućnost održavanja pravog pozorišnog performansa usled nedostatka finansijskih sredstava. Nakon neizmernog smeha, ipak je kraj predstave ostavio snažnu poruku o tome u kakvom se stanju danas nalazi pozorište i koliko su glumci "nevažni junaci"

 

DSC_0007

DSC_0049

DSC_0057

DSC_0069

DSC_0074

DSC_0077

DSC_0075

DSC_0089

DSC_0091

 KOMENTARI

 1. Mr IKS kaže:

  Veliko hvala i jos vece BRAVO !!!

 2. misko kaže:

  Bravo ekipa Bravo Vlado.

   

  Ekstra prestava.

 3. ShoNe kaže:

  Bio sam na predstavi i nisam se pokajao…Svaka cast mladim glumcima, svaka cast i Vladi Grbicu na sjajnom tekstu. Ocekujemo zeljno nove predstave:) 

 4. Jelie kaže:

  bila sam na predstavi, nesvakidasnji dogadjaj. veliko bravo za organizatore i fenomenalnog glumca Vladu Grbica, a naravno i za sve mlade glumce!

OSTAVITE KOMENTAR