Prijava korupcije bez posledica

Građani Srbije od 29. jula 2010. godine na Internet sajtu www.pistaljka.rs mogu da prijave korupciju na svom radnom mestu i okolini, bez straha da će im identitet biti otkriven, saopštio je glavni i odgovorni urednik portala Vladimir Radomirović.

Predstavljajući portal pistaljka.rs u Međunarodnom pres centru, Radomirović je kazao da će posle prijave korupcije na tom sajtu, navode "uzbunjivača" utvrđivati istraživački tim novinara i pravnika "pištaljke".

Radomirović je rekao da je sajtu već u četvrtak pristigla prva prijava i da se ona odnosi na korupciju u zdravstvu.

Govoreći o ličnom iskustvu u prijavljivanju korupcije, radnik "Puteva Srbije" iz Smedereva Goran Milošević koji je otkrio "drumsku mafiju", rekao je na konferenciji za novinare da je imao problema i prilikom prijave krađe na naplatnim rampama u Srbiji i nakon sudskog procesa koji se sprovodio protiv optuženih za tu krađu.

Milošević, koji je zbog uloge "uzbunjivača" ili "duvača u pištaljku" u "Putevima Srbije" bio bez posla tri godine, tvrdi da mu danas mnogo smeta kada "neko sebe predstavlja kao lidera regiona u borbi protiv korupcije", a nije želeo da odgovori na njegova upozorenja o "drumskoj mafiji".

Internet portal pistaljka.rs napravljen je u okviru istoimenog projekta za borbu protiv korupcije, koji sprovode Centar za istraživanja migracija, Centar za novinarstvo Udruženja "Eutopija" i Media Praksa. Projekat se sprovodi uz podršku ambasada Norveške i Sjedinjenih Američkih Država u Srbiji.

Izvor: BetaKOMENTARI

OSTAVITE KOMENTAR

41 + = 46

IMPORTANT! To be able to proceed, you need to solve the following simple math (so we know that you are a human) :-)

What is 2 + 2 ?
Please leave these two fields as-is: