Prijave zbog prosjačenja na auto-putu

Protiv sedam ženskih osoba iz Horgoša pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova podneli su zahtev za pokretanje prekršajnog postupka zbog osnova sumnje da su prosjačile na auto-putu prema Horgošu, nadomak graničnog prelaza s Mađarskom.

granica-prelaz-horgos-rtv-jpg_660x330

Zahtev za pokretanje prekršajnog postupka podnet je protiv S. K. (43), A. K. (39) iz Horgoša, još tri punoletne i dve maloletne ženske osobe iz tog pograničnog mesta.

Ružna pojava prosjačenja na prilazu graničnom prelazu Horgoš je prisutna najviše u jeku sezone godišnjih odmora i pojačanog prometa putnika u špicevima letnje turističke sezone. Kada je motorizovanih putnika najviše,pa se u kolonama duže zadržavaju zbog obavljanja formalnosti za prelazak granice, pojedini meštani Horgoša ih saleću tražeći pare.

Prosjačenjem se najčešće bave žene i deca, pri čemu je čest slučaj da majke s decom idu od vozila do vozila tražeći novac, ili punoletne žene nagovaraju decu da ga traže od vozača i putnika. Prethodnih godina bilo je slučajeva organizovanog prosjačenja pa i podnošenja prijava i procesuiranje vinovnika.

 

DnevnikKOMENTARI

  1. punisher kaže:

    super, trebalo im je najmanje 5 godina da nesto urade, ali uradili su. Svaka im cast

  2. Pametnjaković kaže:

    Prosjačili su oni još puno ranije.
    Sećam se još kada nije bio granični prelaz na auto putu, često su namerno kvarili rampu na železničkom pružnom prelazu na starom putu.
    Rampa bi tako ostajala spuštena i dok se ona nije popravila, oni su moli polako natenane da prosjače od besnih putnika.

OSTAVITE KOMENTAR

42 + = 46

IMPORTANT! To be able to proceed, you need to solve the following simple math (so we know that you are a human) :-)

What is 12 + 2 ?
Please leave these two fields as-is: