Prijavljene 4 deponije u Subotici

Do sada u okviru akcije „Prijavite lokaciju za čišćenje“ prijavljeno je ukupno 592  smetlišta širom Srbije, dok je za čišćenje prihvaćeno 503 lokacije. Ukupno je očišćeno  199 prijavljenih lokacija, a 3 su još u fazi čišćenja. Od uklonjenih smetlišta, 25 je bilo na teritoriji opštine Aleksinac, 22 u opštini Prokuplje, po 15 u beogradskim opštinama Čukarica i Novi Beograd, 11 na teritoriji beogradske opštine Palilula, po osam na teritoriji beogradske opštine Rakovica i Kladovo, sedam u opštini Niš, šest u opštini Majdanpek, po pet u beogradskoj opštini Vračar, Voždovac i Zemun, kao i u opštinama Zrenjanin, Rekovac i Novi Sad, četiri u opštini Subotica, po tri na teritoriji opštine Smederevska Palanka, Ub, Kruševac, kao i beogradske opštine Zvezdara, po dve u opštini Kikinda, Mionica, Kuršumlija, Kovačica, Bojnik, Novi Pazar, Smederevo, kao i u beogradskim opštinama Stari Grad i Grocka, dok je očišćeno i po jedno smetlište u beogradskim opštinama Savski Venac i Mladenovac, kao i u opštini Požega, Aranđelovac, Sombor, Velika Plana, Tutin, Ivanjica, Mali Zvornik, Čačak, Despotovac, Čajetina, Užice, Vranje, Vršac, Kraljevo, Senta i Koceljeva.

 

U fazi čišćenja su 3 smetlišta, po jedno na teritoriji beogradske opštine Sopot, kao i opštine Trstenik i Tutin.

 

Od prijavljenih lokacija dobili smo prijave sa više od 100 opština, a najveći broj prijava stigao je sa teritorija opština Kladovo, Majdanpek, Golubac, Beograd, Prokuplje i Aleksinac. Jedanaest prijavljenih lokacija, tri u opštini Odžaci, dve na teritoriji opštine Novi Kneževac, kao i po jedna u opštini Ćuprija, Sombor, Pećinci, Sečanj, Prijepolje i beogradska Čukarica okarakterisane su kao divlje deponije i zbog veličine deponija nije ih bilo moguće očistiti.

 

Do sada je odbačeno 83 prijavljenih lokacija zbog nepravilno popunjenog formulara na sajtu, nedovoljno unešenih informacija kao i nedostatka slike smetlišta.

 

Kampanja „Prijavite lokaciju za čišćenje“ počela je 10.10.2011. čišćenjem smetlišta širom Srbije u saradnji sa lokalnim samoupravama i komunalnim preduzećima.

 

I dalje stoji otvoren poziv građanima da  i dalje prijavljuju sva smetlišta i ostale manje lokacije za čišćene na sajt www.ocistimosrbiju.rs, kako bi bile brzo očišćene u saradnji. Ministarstva životne sredine, rudarstva i prostornog planiranja sa lokalnim samoupravama i javno-komunalnim preduzećima. Baza podataka, sa preporukama o prioritetima za čišćenje, koristiće se za dalje akcije uklanjanja smetlišta. Krajem svake sedmice, takođe na sajtu akcije Očistimo Srbiju, biće dostupne statistike o broju prijavljenih i očišćenih lokacija. Na taj način, svi zainteresovani će moći da prate konkretne mere koje se budu preduzimale od privaljivanja, do čišćenja površine koju su registrovali onlajn.KOMENTARI

 1. darko kaže:

  Šta spada u deponiju? Ja sam nedavno ekipi gradsubotica.co.rs prijavio ono smetlište kod „Radara“ … Jel se to računa?

 2. darko kaže:

  BTW, upravo sam prijavio ovu lokaciju!  :mrgreen:

 3. darko kaže:

  Prijavljena je i stoji u spisku!

 4. djomla kaže:

  Svaka čast Darko.

  Za sve koji ne znaju to je ovo: Nekada RADAR a sada…

 5. darko kaže:

  Iskreno se nadam da ce se uskoro to srediti! Moracu da obidjem…
  Ima li neko slike od tog Radara? Secam ga se kao mali, ali eto da se podsetim 🙂

OSTAVITE KOMENTAR