Prikupljanje potpisa za Novu demokratsku stranku – Zeleni

U ponedeljak je u Subotici otvorena kancelarija Nove demokratske stranke – Zeleni koju predvodi Boris Tadić. U nedelju je u Nišu održana Konstitutivna sednica Nove demokratske stranke – Zeleni, a danas je u Beogradu potpisan koalicioni sporazum između Borisa Tadića, kao lidera Nove demokratske stranke – Zeleni u osnivanju, sa predsednicima Lige socijaldemokrata Vojvodine i Zajedno za Srbiju, Nenadom Čankom i Dušanom Petrovićem.

 

Gradjanski-blok-11Ovim sporazumom su definisani odnosi tri stranke vezani za predstojeće parlamentarne izbore i formiran koalicioni blok koji će predvoditi Nova demokratska stranka – Zeleni.

 

Nova demokratska stranka – Zeleni je otvorena za sve ljude koji imaju istinsku želju da menjaju na bolje društvo u kojem živimo. Novoj demokratskoj stranci – Zeleni se pridružuju i članovi Demokratske i drugih stranaka, ali i ljudi koji se do sada nisu bavili politikom i koji su već na početku rada prepoznali ideje i potencijal Nove demokratske stranke kao alternative i partijama na vlasti i partijama u opoziciji.

 

Kada je reč o aktulenoj vlasti i euforiji koja se pravi oko podrške Srpskoj narednoj stranci, Nova demokratska stranka – Zeleni ne želi da prihvati da je politička realnost Srbije ponovo stvaranje jednopartijskog sistema. Istovremeno smo uvereni da postojeća opozicija nema snage ni kapaciteta da se ozbiljnije suprostavi takvim tendencijama naveće stranke u vlasti. Upravo zato verujemo u dobar izborni rezultat na parlamentarnim izborima i veliku podršku birača – navode u svom saopštenju.

 

Prvi cilj i zadatak Nove demokratske stranke – Zeleni je dobar rezultat na republičkom nivou. To je jedna od najznačajnijih pretpostavki za razvoj Subotice i regiona.

 

Jasno da se bez dobre atmosfere u celoj zemlji i podrške koju moramo imati i sa republičkog nivoa, grad ne može ozbiljnije i efikasnije razvijati. Mi cenimo period kada je Subotica, zahvaljujući svojim predstavnicima u republičkoj vladi, imala i značajnu podršku. Sigurni smo da možemo gradu ponovo obezbediti intenzivniji razvoj i izvesniju budućnost. Jasno je i da ćemo ceniti i poštovati sve specifičnosti koje Subotica ima kao višenacionalna i multikulturna sredina, ali ćemo se maksimalno zalagati i za intenzivno otvaranje grada. Ljudima koji ovde žive prvenstveno trebaju radna mesta kako bi mogli zadovoljiti svoje egzistencijalne potrebe. To je prioritet svih budućih aktivnosti Nove demokratske stranke, navode u svom obraćanju medijima.

 

Nova demokratska stranka poziva sve građane Subotice da svojim potpisom podrže kandidaturu liste Borisa Tadića na paralamentarnim izborima 16. marta. Potpisi će se prikupljati u kancelariji Nove demokratske stranke (Korzo 7, pasaž) sutra, u četvrtak, 13. februara od 15  do 20 časova. Dodatne informacije mogu sedobiti na telefon 069/3344669 ili na mail adresu novademokratska.subotica@gmail.com.KOMENTARI

 1. pravdoljub kaže:

  Narod je gladan gospodo, nedozvolite da dodje do socijalnog bunta. kaze gospodin vucic da neveruje da gladan covek moze sutirati Policajca, koje gladan i jos mu i deca gladna sutirace sta stigne. dajte nam nase pare, dajte nam povlastice za struju. Gde je u Subotici Vojin i zivojin Djordjevic?> Unistili su mnoge porodice Vi ste svi zajedni ti koji ste im to dozvolili, nemojte posle kukati kada nebudete na vlasti..

 2. masinac kaže:

  ko su bre ovi? sta je ovo? ovo je sprdnja sa narodom..dokle vise..zeleni zuti plavi..nadam se da je sve ovo politicka prolost

 3. mix kaže:

  Sta je ovo,kakav je ovo mix..ovde je svako sa svakim i svi ce na kraju biti protiv svih..Ovo su ocajnicki pokusaji!

 4. Gica kaže:

  Sve će to u istu kapu da se slije, već viđeno !

 5. pravdoljub kaže:

  Ovo su jedni primitivci koji osete sta ce im narod uciniti, narod koji je gladan. Canak je do juce vikao protiv njih evo ga sad i on tu, Zeleni(ekolozi) kakve veze oni imaju sa politikom? POLITICARI su proslost za ovu zemlju, jer niko im nece glasati, neka rade vise sta hoce sa nama,  24 godine mi trpimo  bedu,glad, stresove, naterali su narod na lekove uterali nas u dugove u bankama ovo nije kapitalizam ovo je feudalizam i zato sto dalje od njih. Sto ne iznesu prvo pred sud javnosti sve one koji su nam uzeli hleb iz usta , i ljudima imovinu. Nemogu jer su to oni ucinili svi ama bas svi su isti..

 6. JANA kaže:

  Auuuu, koje društvo!angryno

 7. brojgel kaže:

  Nova demokratska stranka sa starim kvazidemokratskim kadrom. Ko je lud nek izvoli.

 8. Zulu kaže:

  Zeznuli ste se za mađarsku stranku. To nije logo DZVM-a. Ne kažem da je to najbitnija stvar na svetu, ali njima možda jeste. 🙂 Ima ih puno: DZVM je sa ovima, a logo je od DSVM-a, koji neće uopšte na izbore. Peace!

 9. pravdoljub kaže:

  Ne prilazite mi ni jedni, bude li me neko saleto sa reklamnim materijalom pasce mi na pamet sve sto mi je u "inbox-u". Budite razumni gospodo i ako imate Vase standove postavite ih gde Vam je volja ali ne prilazite narodu i ne zastrasujte nikoga vodjenjem policajaca u civilu sa Vama, kako bi Vas stitili. Znamo i mi esto koji smo lomili drvlje i kamenje za nesto drugo ne za ovu bandu..

OSTAVITE KOMENTAR