Princeza tame

Pogled kroz otvorena vrata u nekadašnju biletarnicu bioskopa Lifka, može da uplaši i onoga ko misli da zna sve. Misteriozna devojka u crnom nemo posmatra prolaznike i one najhrabrije koji se usude da zavire u ovu prostoriju sa prigušenim svetlom i dimom.

feastiva hrizantema

festival hrizantema

Korak dalje iznad pasaža visi omča za samoubice ali je sve to kulisa za festival horor filma koji se održava u bioskopu i ispred njega. Na otvaranju izložbe mladog slikara Vasilija, skupio se svet kojem je umetnost bliska a atmosferi je pridodao i crkvenjak iz Velike crkve preko puta, koji nije prestajao da zvoni dok se narod nije razišao.

On je razjurio demone a festival je mogao da počne.

 

Trećeg dana festivala Hrizantema, publiku u prepunoj sali razgalio je dvadesetpetominutni film PULS koji potpisuje Damir Romanov.

Besmrtna Vesna Trivalić, ovaj put je to i bukvalno (vampirica), muku muči  sa tristogodišnjim sinom koji je još u pubertetu (uloga Miloš Bigović). U potpunom „Dilandogovskom“ maniru punom krvavih scena ali i smeha, autor se poigrao sa jednim klasičnim žanrom ali bez opasnosti da sklizne u bizarnost, držeći se Dylanovog recepta : Samo me je ironija i humor sačuvao da ne poludim.

DSC_0499

festival hrizantema 2KOMENTARI

  1. abrakadabra kaže:

    Bravo za Vasilija (Vanju) 🙂

     

OSTAVITE KOMENTAR