Prinudno iseljenje

Prošle godine je na uglu ulica Đure Đakovića i Vase Stajića, odmah do ulaza u Solid, počela da radi još jedna pečenjara, predstavljena sloganom „Čudesa od mesa“. Na toj liniji su već sa uspehom poslovale Green food, Best food, i Lipa, prodavnice brze hrane u kasnim satima ali i danju. Kako nalaže subotička poslovna logika, kad vidiš da nekom ide, ti otvori isto do njega, ako njima dvojema ide, eto ga i treći…
Ovaj put, nešto je krenulo naopako, kako saznajemo, zakupci su platili rentu samo za prvi mesec, mesto je posle nekog vremena zatvoreno a juče je usledilo i prinudno iseljenje. Kad se svi raziđu, ostaće još jedna „rupa“ u centru grada.

SlikaKOMENTARI

 1. marija dulic kaže:

  Baš bi mi prijalo da ste napisali istinu…NISTE DOBRO SAZNALI!!!
  Nije se radilo o prinudnom iseljenju nego o rušenju nelegalno (čitaj – bez dozvole, da ne bi ponovo pogrešno obavestili) podignutog objekta. Investitor je vlasnica koja je kao lokalni advokat, prilično na lošem glasu, mislila da će moći sobu pretvoriti u poslovni prostor, pa uz malo pomoć nadležnih organa i sprovesti prenamenu – u međuvremenu je sobu izdala kao poslovni prostor, ali je u knjigama i dalje ostala SOBA!
  Ko je loše prošao!? Svima je jasno…osim onima koji se ne raspitaju i plasiraju lošu vest…
  A za one koji se sećaju – ćošak je bio ruglo dok zakupac nije odneo šut i preostali materijal, postavio kockice i počeo praviti PRAVA ČUDESA OD MESA jer smo se, da se razumemo, na ostalim pomenutim mestima već najeli SOJE …

 2. pečenjara TRIO kaže:

  Pečenjara TRIO je bilo jedino mesto na pomenutoj liniji u kojoj se moglo pojesti jagnje i prase sa ražnja, sveže pečeno i to sa svim dozvolama za obavljanje delatnosti. Nikada se nije ni mogla uporediti sa drugim pomenutim, samim opredeljenjem u izboru jelovnika.
  Dalje, deo "o plaćanju rente za prvi mesec" kao očigledno neprovereni navod i veliku laž, neću ovog puta komentarisati – slažem se da ste se mogli i morali raspitati, ali ako plasirate neistinu, odnosno ko za drugog iznosi ili pronosi štogod neistinito što može škoditi njegovoj časti ili ugledu i to putem štampe, radija, televizije ili sličnih sredstava ili na javnom skupu, svesni ste i posledice kroz snošenje odgovornosti za klevetu.

 3. djomla kaže:

  Tokom cetvrtka smo zatekli policiju na licu mesta, kako nadgleda akciju iznošenja stvari. U pozadini slike se jasno može videti uniformisano lice, a na frižideru se jasno vidi naziv radnje koja je bila u tom objektu a koju namerno nismo hteli da navedemo. Sve informacije pa i Informaciju da je zakupac uplatio samo jednu ratu smo dobili na licu mesta. Ali, postoji i druga strana priče, koja je ovde na svu sreću izneta, a koja se sa prvom ne poklapa. Da li postoji sukob u to nećemo da ulazimo, niti ćemo da držimo nečiju stranu, ali priznajemo grešku, nismo saslušali obe strane.

  Što se tiče ćoška i rugla koje je investitor zatekao i koje je sredio popločavanjem, o tome se da polemisati kao i što se može polemisati o tome da li ovakvi sadržaji zaslužuju da se nađu u zaštićenom gradskom jezgru. Ali kritike za postojanje nečega ovakvog sigurno nismo, niti ćemo uputiti na vlasnika radnje, već na nadležne u Gradskoj kući, koji daju dozvole. Moj LIČNI stav je da palanačke pečenjare sa sve "praseće i jagnjeće" sa kojim se još i hvalite, ne treba držati u strogom centru grada te da isti narušavaju urbanu celinu, pa je stoga moj stav da je bolje bilo zid koliko god da je on bio razrušen. Ali ponavljam investitor nije kriv (zbog toga se ime radnje ni ne pominje) već ljudi koji su dali dozvolu za rad.

  Sto puta sam na ovom sajtu naveo da sam protiv pečenjare kraj Sokolskog doma, ali nikada nisam naveo ime jer nemamo ništa protiv vlasnika, već protiv načina urbanizacije grada.

  Što se tiče asortimana i kvaliteta usluga u to nismo ulazili niti ćemo, jer se zbog gore pomenutih stvari u dotičnim pečenjarama ne hranim.

OSTAVITE KOMENTAR