Prinudno preuzimanje akcija Severa

Obaveštenje za sve sadašnje ili bivše radnike Severa koji imaju akcije ove kompanije i koji su ovih dana dobili potvrdu o prinudnom preuzimanju akcija.

Najverovatrniji razlog jučerašnje konferencija za štampu malih akcionara kompanije ATB Sever je pokretanje postupka o prinudnom preuzimanju akcija od strane te kompanije.

Slika

Naime, po članu 34, Zakona o preuzimanju akcionarskih društava većinski akcionar u slučaju da ima više od 95,6% akcija, ima pravo na prinudno preuzimanje akcija od strane malih akcionara, što je trenutni slučaj u ATB Severu. Drugim rečima, ako većinski akcionar, u vlasništvu ima 95,6% od ukupnog broja izdatih akcija, on po tom zakonu prinudno dolazi u vlasništvo razlike akcija do 100% i to na dva načina, prinudnom kupovinom akcija od strane malih akcionara ili jednostavnim preuzimanjem akcija. U slučaju ATB Severa, mali akcionari su dobili obaveštenje o prinudnom preuzimanju njihovih akcija po ceni od 500 dinara po akciji, i u slučaju da odbiju tu ponudu, većinski vlasnik automatski preuzima akcije radnika i sa računa hartije od vrednosti radnika prelazi automatski na račun hartija od vrednosti većinskog vlasnika.

Narodski rečeno, javite se ovlašćenim licima i naplatite vaše akcije, jer veoma lako možete da ostanete bez prebijene pare.

Sever iz drugog uglaKOMENTARI

  1. JovaToYou kaže:

    :no: :no: :no:

OSTAVITE KOMENTAR

70 + = 73

IMPORTANT! To be able to proceed, you need to solve the following simple math (so we know that you are a human) :-)

What is 8 + 3 ?
Please leave these two fields as-is: