Pripajanje „Mlekare“ samo finansijska promena

Pripajanjem subotičke "Mlekare" beogradskom "Imleku" ne menja se ništa: "Mlekara" ostaje na istom mestu, sa istim brojem ljudi, skoro istim brojem proizvoda, pod istim brendom i sa istim otkupom od primarnih proizvođača, izjavila je za Radio Suboticu direktorka korporativnih i regulatornih poslova "Denjub fuds grupe" Svetlana Glumac.

 

 Podsećajući da je "Mlekara" od ranije u vlasništvu "Imleka", ona je rekla da je pripajanje samo finansijska promena "radi racionalizacije troškova". Svetlana Glumac je dodala da pripajanje "Imleku" ni u kom slučaju ne znači gašenje subotičke "Mlekare", s obzirom na to da je reč o jedinoj mlekari u Srbiji sa evropskim izvoznim brojem.

 

 Komentarišući najavljeno usvajanje odluke o odobravanju raspolaganja imovinom velike vrednosti po osnovu velikog broja zaključenih kreditnih aranžmana na vanrednoj skupštini akcionara "Imleka" 4–og novembra, ona kaže da je reč o internim stvarima o vlasništvu kompanije "Imlek". Odgovarajući na pitanje buduće poslovne politike "Mlekare" prema kooperantima, Svetlana Glumac je rekla da će i dalje biti presudan kvalitet, a ne količina predatog mleka.

mlekara subotica  KOMENTARI

 1. Nebitno kaže:

  "Pripajanjem subotičke "Mlekare" beogradskom "Imleku" ne menja se ništa: "Mlekara" ostaje na istom mestu, sa istim brojem ljudi, skoro istim brojem proizvoda, pod istim brendom i sa istim otkupom od primarnih proizvođača"

  NETAČNO!

  U tzv. Upravnoj zgradi više neće biti zaposlenih, ona će biti data pod zakup zakupcu, jedan deo zaposlenih biće prebačen u proizvodnju, jedan deo odlazi iz Mlekare a jedan deo će biti "dislociran" u Imlek tj. svakog dana će putovati ukupno 400 km do i od radnog mesta koje se nalazi u Beogradu, pa dok organizam i psiha izdrže.

  Praktično gasi se sve sem samog pogona za proizvodnju. Od artikala pod imenom subotičke mlekare ostaće samo oni koji se dobro kotiraju na stranim tržištima. Ostali će biti ugašeni.

  Podsećanja radi, Salford je 2003. godine kupio ovu i još neke mlekare u Srbiji. Sve su vremenom ugašene sem Imleka i Mlekare Subotica.

  Osnivač i izvršni direktor (vlasnik) investicionog fonda Salford Capital Partners je Judžin Džafi. Rus po rođenju, harvardovac po obrazovanju, Amerikanac po državljanstvu, Britanac po prebivalištu. Firma je 2001. registrovana na Gibraltaru a sedište je u Londonu.

  Posao investicionih fondova je "investiranje" radi INTERESA. Kada interesa više nema napušta se fabrika kapitala. Ovaj LOGIČAN potez ukazuje na stanje i budućnost Subotice i Srbije u privrednom i ekonomskom smislu.

  Od nekada jedne od najuspešnijih mlekara u SFRJ do znatno osakaćene i ugušene danas, Mlekara Subotica završava svoju karijeru dugu skoro 60 godina. 

  Petooktobarske prozapadne "demokratske" promene donele su nam uništenje poljoprivrede, stočarstva, mlekarstva, privrede i ekonomije. Mnogi od nas govorili su o tome a većina naroda i to onaj njen neobrazovani, neinformisani, naivni, zatucani i lakoverni deo (tzv. stoka) verovala je političarima koji LAŽU i to UVERLJIVO.

  I danas veruju zapadnjacima i njihovim lažima o "demokratiji", "otvorenom društvu", "izuzetnoj  korektnosti" i ostalim podmetačinama. Sa druge strane, Rusija je zabranila uvoz prehrambenih artikala iz SVIH zemalja EU a Srbiji dala neviđenu privilegiju da sve što proizvede može da izveze u tu zemlju sa ogromnim tržištem i brojem stanovnika.

  Posle svega po Rusiji i Putinu pljuju još samo oni neobrazovani, neinformisani, naivni, zatucani i lakoverni (tzv. stoka).

 2. safet kaže:

  Ma iovako nam su proizvodi bili losi. Sada ceno bar imati dobar jogurt i pavlaku…
  Tako je suboticka mlekara je bila ponudjena svakom ko je bio spreman da da sto vise para. Dal bih ste se bunili tako da sam ja kupio mlekaru koji sam rodjen ovde. Opet bih ste se bunili ko i uvek. " sta ti oces safete ti si musliman ti nisi odavde ti si niza rasa, ti si nepismen"… Mlogo mrznje u suboticinima ima… Ko da je biti bolje bunjevac madjar ili hrvat od recimo litvanaca. Svi smo mi ljudi… Premaa rome bolje da smo prodali mlekaru nego da smo otisli u stecaj, propast ili dugove… Veliki pozdrav za ono malo dobroh suboticana sto ima ovaj grad

 3. viv'rica kaže:

  Safete, dovoljno nas vi trujete vašim bakteriološki neispravnim Burekima i ostalim pečivom po pekarnama, nemojte se previše zanašati da bi subotičani baš tako brzo hitali piti mlijeka iz vaših tvornica.

 4. Usputachni kaže:

  @Nebitno

  "Srbiji dala neviđenu privilegiju da sve što proizvede može da izveze u tu zemlju sa ogromnim tržištem i brojem stanovnika."

  Kad se vrsi isplata od izvezenog?

  Kad to Rusiji odgovara.

  Kada su Rusi otvarali vrata Srbiji?

  Kada i samo kada su imali interes.

  Demokratija je "cudna sorta" kad se sa zapada servira mada u tu istu sortu i Rusija spada. Nije problem u "zapadu" i "demokratiji" nego u nama samima koliko mi dozvoljavamo da nam drugi kucu sredjuju. Sve polazi od nas samih i nasih licnih interesa,kao prvo. Posle kad saljemo signale da smo "za mogucnost da nas kupe" ne mozemo ocekivati da to drugi nece i uraditi.

  Sto se mlekare tice to je davno ispricana prica,u Beogradu,ne u Subotici. Nista se ne odlucuje na lokalu od cega "veliki" imaju koristi,to je odavno poznato. Svako ko je cuo za ekonomiju i investicione fondove mora da zna sta to znaci. Ako mu to nije dosta dovoljno mu govori registracija na Gibraltaru i ko zna kakvim "rajskim" zemljicama. Da ima politicara koji imaju interes u svojim gradjanima i svojoj drzavi investicioni fondovi bi nestali. Ovako svako ima svoj interes u drzavi Srbiji,od onog sto prevrce po kontejnerima do samog drzavnog vrha a investicioni fondovi (i celokupna ekipa u tome) imaju raj za njih same.

OSTAVITE KOMENTAR