Priprema planova za iduću godinu

Građevinska sezona se polako privodi kraju, u zavisnosti od zime i vremenskih uslova ona može biti produžena za par nedelja ali u svako slučaju u trenutku kada nastupe prvi minusi, radovi praktično staju.

Iako obećano, Fond za kapitalna ulaganja APV još uvek nije pokrenuo projekat koji je za cilj imao asfaltiranje 37 ulica u gradu i vangradskim mesnim zajednicama, no, to ne sprečava zaposlene u Direkciji za izgradnju grada da za sledeću godinu pripreme dokumentaciju za nove neasfaltirane ulice. Ovaj posao bi po planu trebao da bude gotov u nekom narednom periodu od dva meseca.

Pored novih ulica, u Direkciji za izgradnju grada intezivno pripremaju i dokumentaciju za rekonstrukciju autobuskoih stajališta u gradu i van grada i to njih 34, koja bi idućeg proleća trebala da dobiju novi izgled nalik stajalištu kod hotela Patrije.

Slika
Idejno rešenje autobuskog stajališta u gradu firme Con-bau

Tačnije, u planu je uređenje 12 stajališta u gradu i 22 stajališta izvan grada što bi predstavljalo posao vredan oko 25 miliona dinara, koji će po planu biti isfinansiran iz Fonda za kapitalna ulaganja APV.

Slika
Stajalište u samom centru grada

Zabrinjavajući podatak je taj što je Subotica praktično među poslednjim gradovima u državi koji još uvek nije rekonstruisao autobuska stajališta. Naime, drugi gradovi Vojvodine (Novi Sad, Zrenjanin i Kikinda) su odavno uradili sanaciju svojih autobuskih stajališta. Gradovi poput Kikinde i Zrenjanina su sanaciju izvršili u saradnji sa privatnim investitorom "Impel" koji je uradio sanaciju stajališta, ali je zato za uzvrat dobio poslovni i reklamni prostor u okviru tog stajališta. Pored korišćenja tog prostora, obaveza Impela je i da vodi brigu o izgledu stajališta kako bi ona bila primerena i uredna. I u drugim gradovima koji nemaju dovoljno sredstava da sami isfinansiraju ovakav posao su po sličnom modelu neke druge firme uradile stajališta.KOMENTARI

  1. Filip kaže:

    Krajnje je vreme bio. Tamo treba staviti i velike mape autobuskih trasa.

OSTAVITE KOMENTAR

1 + 5 =

IMPORTANT! To be able to proceed, you need to solve the following simple math (so we know that you are a human) :-)

What is 11 + 11 ?
Please leave these two fields as-is: