Pripreme za elektronski sistem

Danas i prvog aprila zaposleni u preduzeću “Subotica-trans” će da anketiraju putnike. Reč je realizaciji IPA prekograničnog projekta između Mađarske i Srbije pod nazivom „Razvoj integralnog sistema javnog transporta u regionu Subotica-Segedin “.

Pored anketiranja putnika obaviće se brojanje putnika u javnom prevozu i to na linijama: Subotica-Segedin, Kanjiža-Reszke-Segedin. Brojanje putnika obaviće se i u vozovima na relaciji Segedin-Reske, Subotica- Horgoš i anketiranje putnika u automobilima na granici Horgoš-Reske i Đala, Tisasiget.

.

Anketa domaćinstava će se takođe sprovesti u Subotici, u naseljima u pograničnom prostoru, kao u Segedinu tokom aprila. Cilj projekta je razvoj integralnog sistema javnog prevoza u regionu Subotica – Segedin koji bi povezao zajednice sa obe strane granice. Novi integralni sistem bi se sastojao iz usklađenih linija javnog transporta, železničkog i autobuskog, integralnog sistema elektronske naplate karata, elektronskog prikupljanja podataka u realnom vremenu i koordinacije rasporeda različitih transportnih operatera.KOMENTARI

 1. Nikola kaže:

  Super… 🙁 Odes u Segedin u Arkad, verujte mi ljudi, tamo ima vise automobila sa SU, NS, SO, BG tablama nego sa madjarskim! Pa da li je moguce da subotica ne moze jedan trzni centar da izgradi?!!!!!!! I onda se pitamo sto je Subotica mrtav grad?! Pa naravno kad svi trose kod komsija… Odlivaju se pare iz Subotice jer iz nekog razloga grad sa preko 100.000 stanovnika nema trzni centar… Sramota!!!

 2. Korisnik kaže:

  Naravno, nije problem da se izgradi tržni centar..štaviše, mi ih i imamo. I to u strogom centru. Da ne nabrajam sve one koji zvrje prazni, a RK “Beograd” je idealan primer. Problem je kako dovesti sve te “robne marke” kod nas. Pogledajte kako se kod nas zatvaraju postojeći butici. Šta je problem? Prevelike marže, visoka zakupnina..? Nedostatak novca očito nije, jer kažete da sve “vrvi” od naših tablica. To treba pitati naše trgovce. Zato, mislim da nije problem u građenju tržnih centara, nego u njihovom opremanju.. i cenama.. naravno…

 3. Mc kaže:

  Zasto bih ja davao 10000din na patike kad mogu 4500din u Parndorfu, jos ako ti je usput a ne ides samo sa namerom u shoping ispadne jeftinije. Kod nas ljudi ako ne zarade 100% od prodate robe, ni ne otvaraju butike. Dovoljno je samo da se ode do Ns ili Bg pa je opet jeftinije .

 4. tomislav matkovic kaže:

  nema kupovne moci u subotici. zato nema ni trznog centra, ni ozbiljnijih butika. seged ima dva puta vise stanovnika od subotice. plus carine ne postoje.

 5. stormwatch kaže:

  Ocemo bus na liniji Subotica – Szeged – Subotica svakih 20 minuta!

 6. Suikar kaže:

  Bilo je u planu,da se na uglu Palićkog puta i ulice Pap Pala izgradi Subotica-Plaza.Zašto su odustali od toga?

 7. tomislav matkovic kaže:

  ako se ne varam, zainteresovana je bila izraelska investiciona grupa elbit, vlasnica plaza shoping centara u madjarskoj i rumuniji. pod njihovim vlasnistvom su 15 plaza u madjasrkoj i 4 u rumuniji… (ili su nesto i prodali, ne znam tacno)
  Verovatno je razlog otvaranja to sto bi posecenost bila na nivou metroa…

 8. tomislav matkovic kaže:

  ili neotvaranja…

 9. Anonimni kaže:

  Suikar:

  Bilo je u planu,da se na uglu Palićkog puta i ulice Pap Pala izgradi Subotica-Plaza.Zašto su odustali od toga?

  Nisu odustali ali na sajtu pise da je u planu tek za 2015. godinu…

  http://www.gtc.com.pl/?s=inwestycje&lang=en&id=151

 10. Ivica kaže:

  tomislav matkovic:

  nema kupovne moci u subotici. zato nema ni trznog centra, ni ozbiljnijih butika. seged ima dva puta vise stanovnika od subotice. plus carine ne postoje.

  Kao što su već napisali Mc i Korisnik, u Subotici postoji masa sa većim kupovnim mogućnostima, a tu je i srednja klasa koja takođe može dosta da doprinese povećanju prometa u sektoru trgovine…Sigurno je dovoljna za održavanje jednog ozbiljnog šoping mola, a na to treba dodati i stanovnike severnobačkog i severnobanatskog okruga koji takođe gravitiraju oko nje. Prednost a i problem po domaću trgovinu je sam položaj grada: blizina granice, Segedin na 30 km, Budimpešta na nekih 190 (isto koliko i Beograd), nije ni Outlet centar nadomak Beča daleko, a pored ovog faktora “problem” je i postojanje najvećeg buvljaka u Vojvodini. Ne bi to ništa smetalo da trgovinski lanci u Srbiji ne drže monopol nad pojedinim bredovima, marže su previsoke, ponuda jako loša, a popusti lažni…Svakako da bi bilo daleko lepše pešaka se prošetati do TC-a u gradu i opušteno odraditi sve što imaš, nego čekati i po nekoliko sati na graničnom prelazu…ali dok se god isplati ići preko, sigurno neće postojati mogućnost rentabilnosti nekog većeg centra…čak i ako se cene koliko toliko približe (spuste), opet će ponuda preko biti daleko bolja…

 11. darko kaže:

  Češće Bus, i relativno jeftina cena … Ajmo ajmo!

 12. Ivica kaže:

   

  Suikar:

  Bilo je u planu,da se na uglu Palićkog puta i ulice Pap Pala izgradi Subotica-Plaza.Zašto su odustali od toga?

   

   

  U pitanju je izraelski Avenue Mall…gradnja je bila odložena za godinu-dve zbog ekonomske krize…međutim, kako vidim, uopšte se više ne govori o njima, mada se još do nedavno govorilo da su oni i dalje vlasnici tog zemljišta i da nisu zvanično odustali…Mada, ovih par godina su ima možda i dale malo vremena za istraživanje tržišta pa ih je onda sve ono što sam u prethodnom postu naveo, zatim talas otpuštanja radnika, pad prometa u postojećim TC-ima dosta obeshrabrio…mada se ja i dalje nadam (iako ne vidim neku perspektivu tog centra)

 13. gajeva kaže:

  izgleda da nismo zasluzili od buvljaka nista bolje.a ni bolje od onih prodavnica sto imaju onaj opijajuci miris…

  a u pap pala su one rusevine zato da jos jedan deo grada izgleda ruzno i okiceno smecem

 14. Double P kaže:

  A kada cemo u Subotici najzad imati jedan normalan bioskop? Sa 3D filmovima? 
  Nekada smo imali 2 takva-kakva bioskopa, ali i to su upropastili, kao i celu Suboticu.

OSTAVITE KOMENTAR