Pripremno ročište za Agrobanku Subotica

U Višem sudu u Beogradu održano je prvo od dva pripremna ročišta u procesu koji se vodi zbog sumnje na zloupotrebe prilikom davanja kredita u subotičkoj Agrobanci u periodu od 2007. do 2010. godine.

 

Prema navodima iz suda, svih četrnaestoro optuženih prisustvovalo je ročištu, a među njima su i bivši direktor filijale Agrobanke u Subotici Jožef Kasa, ali i njegov zamenik Zoran Malešević, kao i privrednik Peđa Mališanović.

 

Na današnjem pripremnom ročištu, zamenik tužioca za organizovani kriminal, kao i optuženi, izjašnjavali su se o predmetu optužbe, obrazlagali su dokaze koji će biti izvedeni na glavnom pretresu, a takođe su predlagali i nove dokaze.

 

Nastavak ovog pripremnog ročišta zakazan je za sutra kada bi branioci optuženih trebalo da se izjasne o predmetu optužbe, a tada će biti određen i datum glavnog pretresa.

 

Tužilaštvo je u optužnici izrazilo sumnju na zloupotrebe pri davanju kredita bez odgovarajućih bankarskih garancija, međutim, svi optuženi su i ranije tokom istrage negirali krivicu.

agrobanka-subotica

RTVKOMENTARI

 1. Stipane,siti se... kaže:

  Kakvo PRIPREMNO ROCISTE !?

  Po kratkom postupku NACIONALIZUJ nezakonito steceno,odredi im JAVNO KORISTAN
  FIZICKI RAD-DOZIVOTNI.

  Primer:da ovim pravim Seikovima,lade J**A,palminim granamam,umesto klime.

 2. zorandjala kaže:

  TO PRIPREMNO RoCiste je trebalo obaviti u antaliji mnogo bolje bi se pripremili>

OSTAVITE KOMENTAR