Privredna saradnja dobra

Privredna saradnja između Srbije i Mađarske je dobra, ali su rezultati robne razmene između dve zemlje loši, istakao je ambasador Republike Mađarske u Srbiji, Imre Varga prilikom svoje posete Regionalnoj privrednoj komori u Subotici. Robna razmena između dve zemlje iznosila je milijardu i 300 hiljada evra pre dve godine i sada je opala za 40 odsto.
– I na polju investicija mogli bi da ostvarimo bolje rezultate. Mađarske firme su ranijih godina ulagale 470 miliona evra u ovaj region, a sada 350 miliona evra. Dve zemlje treba da sarađuju na polju infrastrukture, energetike i poljoprivrede – istakao je ambasador Mađarske u Srbiji, Imre Varga.
Šećer se najviše izvozi iz našeg regiona u Mađarsku, a uvozimo gorivo,čelik, drvo i prerađevine od drveta, kao i plastične mase.
– Otvaranjem novih graničnih prelaza koji se nalaze na Koridoru 10 umnogome će da se poboljša privrednu saradnju dve zemlje. Planiramo da ugostimo oko osam ambasadora – objašnjava predsednik RPK u Subotici, Slobodan Vojinović.KOMENTARI

OSTAVITE KOMENTAR