Priznanja za najboljeg sportistu Grada Subotice

Davor Štefanek i ove godine je izabran za najboljeg sportistu Grada Subotice, dok je Tenis klub Spartak ovaj epitet poneo u selekciji klubova. Nagrade su dodeljene juče u Subotici, u ceremoniji skromnijoj nego ranijih godina, u skladu sa epidemiološkom situacijom.

Najbolje što Subotica u sportu ima u jednom kadru. U selekciji pionira za najboljeg u godini na izmaku proglašen je gimnastičar Filip Kulić, u konkurenciji juniora takođe gimnastičarka Nina Šabić, dok je u konkurenciji seniora za najboljeg i ove godine proglašen Davor Štefanek, kom će nagrada biti uručena naknadno. U kolektivnim sportovima, za najboljeg je proglašen Tenis klub „Spartak“.

„Kristijan Juhas je osvojio seniorsko prvenstvo, i Lazar Milićević je juniorski prvak države, tako da smo potvrdili titule od prošle godine, na žalost, ne sve. Devojke su treće, juniori su drugi, juniorke su isto druge, a prošle godine smo bili prvaci u sve četiri konkurencije. Ali, bitno je to da se niz nastavlja, mi i dalje radimo i pokušaćemo opravdamo i ovo poverenje, a i potvrdimo te rezultate koje smo imali do sada“, kaže predsednik TK „Spartak“, Milan Vučković.

Dodeljena su i posebna priznanja, među kojima su Ženski fudbalski klub Spartak povodom pola veka postojanja, odnosno Muški odbojkaški klub Spartak povodom sedamdeset i pet godina rada.

„Zadovoljni jesmo. Kakva je godina bila, stvarno su to lepi rezultati. Videli smo po tome dok smo iščitavali kod nekih je stvarno spisak dugačak“, ističe članica Gradskog veća zadužena za sport, Nataša Aleksić.

Priznanja za najboljeg sportistu Grada Subotice dodeljuju se od 1961. godine u akciji koju zajedno organizuju Grad Subotica, Sportski savez Subotice i Subotičke novine.

RTV


KOMENTARI

 1. Cvija kaže:

  Kakve je konkretne rezultate ostvario Štefanek u tekućoj godini !?

 2. Gligorije kaže:

  Aktivan clan sns. To je rezultat ove godine. Zs sve prethodne rezultate, kapa dole, sve je za divljenje. Ali ova godina je sns godina.

 3. Anonimni kaže:

  kralj!

 4. Kosta R. kaže:

  Uclanio se u SNS i privredno jaca svoje interese. Sta, nije dosta?

 5. Tihomir kaže:

  Žiri kaže da je bronza na međunarodnom turniru u Zagrebu presudila.

 6. Marko kaže:

  Bilo ga sramota da dodje da preuzme priznanje pa poslao tatu.

 7. Jaca kaže:

  Tihomir@- presudila je njegova gramzivost i želja da bude biran a toliko je dobrih seniora bilo ove godine. Zvali i pritiskali ljude da glasaju za njega. Sportski savez Subotice falsifikovao papire i napisali da je Štefanek ove godine bio prvak Srbije a nije ni izašao na strunjaču. Velika sramota.

 8. Slobodno sudijsko uverenje kaže:

  I ružno i tužno što su pojedinci ovde napisali. Prisetite se da je Davor bio učesnik OI u Atini (2004), osvajač bronzane medalje na SP u Las Vegasu (2015) i osvajač zlatne medalje na OI u Rio de Žaneiru (2016). Manje značajna takmičenja da ne pominjemo. Eto, Davor je navršio 35 godina života i pre dve nedelje se oprostio od aktivnog bavljenja sportom…. i grad mu se na neki način odužio simboličnom nagradom.
  Ali ne zaboravite da su o nagradi odlučivali sportisti, a ne političari i to ugledni sportisti koji su i sami ranijih godina bili proglašavani baš za Sportistu godine.
  I sad po ovim „stručnjacima“ ispada da se sportisti ne razumeju u sport i vrednost sportskih rezultata!
  Bilo bi korisno da vas bar malo bude sramota.

 9. Djordje kaže:

  Slobodno sudijsko uverenje@- manifestacija se zove „Sportista godine“ , kada se bude zvala “ Zaslužni sportisti grada“ onda je prilika da mu se grad oduži za sve što si nabrojao. Ovde je najveći problem falsifikovana dokumentacija koju je predao klub a SSS nije reagovao. Nekim klubovima se dokumentacija vraćala zbog greške u zarezu a ovima zažmurili na veliku LAŽ. Napisati da je bilo ko prvak Srbije i da to komisija prihvati a da nije istina je velika sramota za subotički sport.

 10. VSSB kaže:

  Bravo Nina Šabić, svaka čast za ovu mladu gimnastičarku! Puno sreće u daljim nastupima!

 11. VSSB kaže:

  Bravo Nina Šabić, svaka čast za ovu mladu gimnastičarku! Puno sreće na sledećim takmičenjima!

 12. Burdus kaže:

  Zlatna medalja sa OI,pricajte vi sta hocete ali njega ce ljudi secati i spominjati u narednih 100-200 god,a mozda i vise..,njegovo ime je ispisano zlatnim slovima u mozda najstarijem sportu na ovozemaljskoj kugli,tako da mislim da nema smisla da laprdate i lajete.Svako ima mana i gresaka ali Stefanek je svoju igricu presao do kraja i svaka mu cast!

 13. komšija kaže:

  Burdus- baš zato mu i nije trebala ova sramota na kraju.

OSTAVITE KOMENTAR

+ 44 = 46