PRL: Podrška protestu pijačara!

Gradski odbor Partije radikalne levice Subotica svesrdno podržava protest protiv fiskalizacije od strane prodavaca-radnika na pijacama. Fiskalizacija će sigurno voditi stavljanju katanca na radnju mnogobrojnih prodavaca, kako na subotičkim, tako i pijacama po celoj zemlji. Posebno skrećemo pažnju javnosti na činjenicu koju svi dobro znaju, kako ovaj grad dobrim delom čuva svoj socijalni mir zahvaljujući najvećoj pijaci – buvljaku, gde radi više od hiljadu prodavaca a posredno od toga žive i preživljavaju brojne porodice kojima je trgovina na pijaci jedini i krvavo stečeni izvor prihoda.

Ukoliko Ministarstvo finansija ne odustane od ovog nameta, buvljak će se verovatno zatvoriti što otvara prostor za spekulaciju njegovim zemljištem. Sasvim je moguće pretpostaviti da će na mesto buvljaka doći jedan od sterilnih lanaca marketa sa višim cenama i upošljavanjem jeftine radne snage koja će raditi za minimalac, što je očito jedini domet ove gradske vlasti u pogledu ekonomske politike, čime se udara na životni standard svih Subotičana.

Naša Partija ne podržava sivu ekonomiju, ali zato podržavamo obične radne ljude koji se snalaze da bi preživeli i zapravo su prisiljeni na ovakav vid rada. Privatizacija i neodgovorna ekonomska i socijalna politika vođena od strane i prethodne i sadašnje garniture na vlasti uzroci su koji su doveli do toga da su mnogi morali potražiti spas na pijačnim tezgama.

Partija radikalne levice se zalaže za ekonomski model u kome je minimalno oporezovano zadrugarstvo jedino moguće rešenje za sitne trgovce i poljoprivrednike, koji tako mogu plasirati svoje proizvode, robu ili usluge i pristojno živeti od svog rada.

 

Gradski odbor Partije radikalne levice SuboticaKOMENTARI

  1. zozon kaže:

    Ko ste pa sada vi. Komunjare, komunjare vi volite samo pare svi ste vi komunisti pravljeni na kalup isti.

  2. stipan kaže:

    a ko,..tj sta si ti debilu?

  3. Berbatov kaže:

    Pravda za fiskalne kase!

OSTAVITE KOMENTAR

65 + = 67

IMPORTANT! To be able to proceed, you need to solve the following simple math (so we know that you are a human) :-)

What is 15 + 15 ?
Please leave these two fields as-is: