Problemi BNS

Predsednik BNS, Blaško Gabrić rekao je da će tražiti da dobiju "Bunjevačku kuću", da ne bi morali da plaćaju zakup. Sve ostale manjine imaju prostorije koje su dobile od grada ili matične države na korišćenje, osim Bunjevaca, kojima su Hrvati oduzeli prostorije u "Bunjevačkom kolu".
– Na seminaru sa Ministrom za manjinska i ljudska prava, kao naš najveći problem izneli smo nepostojanje zgrade u našem vlasništvu. Od ministarsvo godišnje dobijamo sedam miliona i 500 hiljada dinara za rad Saveta,a manje od pokrajine, dok lokalna samouprava do sada nije izdvojila ni jedan dinar – rekao je predsednik Izvršnog odbora Bunjevačkog nacionalnog Saveta, Branko Pokornić.
Savet mesečno plaća 80.000 dinara za funkcionisanje u Subotici i Somboru plus rad svih kulturnih društava, što znači da im 30 odsto dobijenog novca ode na kiriju. Seminaru su prisustvovali predstavnici 20 nacionalnih zajednica i dogovoreno da se međusobno povezuju, jer zajednički snagama svi mogu svoja prava da ostvare.
Član BNS, Mirko bajić je još jednom pozvao sve Bunjevce da su upišu u manjinski spisak i rekao da je u toku postupak po kome će se utvrditi zašto su neke građane pisali kao Hrvate iako su se oni izjasnili kao Bunjevci.KOMENTARI

OSTAVITE KOMENTAR

+ 15 = 22

IMPORTANT! To be able to proceed, you need to solve the following simple math (so we know that you are a human) :-)

What is 7 + 11 ?
Please leave these two fields as-is: