Procvetao subotički trg

Na šetalištu kod Plave fontane u centru Subotice prvi put održava se jesenji vašar cveća “Garden flora”, koji organizuje Udruženje seljaka “Subotica”.

cvece trg

Zahvaljujući mnogobrojnim cvećarima koji su izneli svoje proizvode, u hladnom i kišovitom oktobarskom danu trg je procvetao. Na prvoj izložbi okupilo se 14 izlagača iz Subotice i okoline, koji su posetiocima izneli sezonsko i saksijsko cveće.

– Tu su sadnice, cveće i sobne biljke koje su sada atraktivne, kao i neizostavne hrizanteme – kaže Arpad Kiš, predsednik Udruženja seljaka “Subotica”. – Ovakve manifestacije su značajne i za nas, kao i za grad, koji je dobio još jednu lepu i posećenu manifestaciju.

Ono što zabrinjava proizvođače, to je stagniranje cena i sve uže tržište, kao i to što i dalje nemaju nikakvu pomoć države.

– Trudimo se da kupcima ponudimo što povoljnije cene i u njih sada gotovo da ne ulazi naš rad i trud. Borimo se, a dokle ćemo moći, zaista ne znamo – sleže ramenima Andraš Bezdan iz Bajmoka. – Ne dobijamo subvencije, niti znamo kada ćemo ih dobiti. Cvećari su uglavnom mali i srednji proizvođači za koje niko ne haje.

TRADICIJA

Cvećarstvo na severu Bačke ima dugu tradiciju, a njime se bave uglavno porodična gazdinstva.

 

Večernje novostiKOMENTARI

  1. Žderonja kaže:

    Na sajmu cveća mi se najviše dopala pečena kobasica u lepinji i kurtoški kolač.

OSTAVITE KOMENTAR