Prodaje se najveći plac

Na kraju Kireške gde ulica Partizanskih baza čini administrativnu granicu između Kertvaroša i Malog Radanovca, nalazi se velika livada. Od kada ju je zaokružio asfaltni put sa kružnim tokom, osvetljenje i autobuska linija, taj prostor se definitivno može nazvati placem. Istina, u nekim ranijim urbanističkim planovima on to i jeste bio, ali ga je gradnja zaobišla zbog niskog i močvarnog terena. Na planovima su crtani objekti za kolektivno stanovanje, zatim je pre šest godina pala ideja da se tu izmesti pijaca sa Teslinog naselja a sutra to može biti nešto sasvim treće, jer, veći deo tog prostora je ponuđen na prodaju.

plac

Istaknuta je tabla da se prodaje 9000 m2 što je gotovo jedan hektar ili dva fudbalska terena. Ko god da bude vlasnik te livade u budućnosti, malo je verovatno da će na njoj čuvati ovce. Pre bilo kakvih građevinskih radova teren mora najpre biti nasut.

Urbanistički planovi nikad nisu bili sveto pismo. Neka subotička naselja su u prošlosti neprijatno iznenađena hemijskom industrijom u komšiluku, ili su to bili nekakvi otpadi. Trenutno je veliki deficit sa placevima za polovne automobile. Svi postojeći u gradu su postali pretesni pa nije daleko od pameti da budući vlasnik ovu veliku parcelu iskoristi za nekakvo skladište. Za sada se čeka kupac.

kireska krajKOMENTARI

 1. ludak kaže:

  zna li se kolika je cena placa?

 2. Megatron kaže:

  Hehe to je Csakanjev plac zar ne ?

 3. nekoime kaže:

  >>Trenutno je veliki deficit sa placevima za polovne automobile. Svi postojeći u gradu su postali pretesni

  zanimljiva konstatacija, i istinita, na “svakom cosku” neki auto plac, krcat sa automobila, napomena na krcat, nesto slabo se vidja da vozila napustaju placeve ili da se menjaju

  koja je mucka s tim automobilima? gomila zarobljenog novca u vozilima koja propadaju od kise/sunca/snega…

 4. DDR kaže:

  Hahaha koliko je platio prodavac ovaj clanak 🙂 3 posto od prodaje 🙂 Evo moze da se gradi Subotica na vodi 🙂

 5. punisher kaže:

  jooooj pa niste trebali objaviti ovo, sad ce ivanisevic da sazna za ovo, pa ce tu napraviti izbeglicki logor, kao onu u francuskoj pored auto puta. Kuku lele, stvarno nije trebalo…..

 6. Frenki90 kaže:

  Šoping Mol ili neki oblakoder neka neko izgradi PLEASE!! mOLIM VAS!!

OSTAVITE KOMENTAR