Prodaje se Titova vila na Paliću (Konen vila)

Prodaje se Konen vila u Splitskoj aleji na Paliću, poznatija kao „Titova vila“.

https://gradsubotica.co.rs/wp-content/uploads/2017/02/konen-vila.jpg

Sagrađena je 1903. godine, a od 1946. godine korišćena je za opštinske potrebe, te je 1950-ih i dobila naziv po bivšem predsedniku nekadašnje Jugoslavije. U njoj su boravili mnogi kulturni stvaraoci. Pisci su dolazili i u njoj pisali svoja dela, uz obavezu da originalni rukopis ostave subotičkoj Gradskoj biblioteci.  U ovoj vili su napisani romani Dobrice Ćosića: Deobe i Koreni.

Vila je površine 234 m2, građena od čvrstog materijala u secesijskom stilu, projektovana od strane Rajhl Ferenca, ali je nažalost, podlegla zubu vremena i neophodna joj je adaptacija.

Poseduje klasične prozore, itison na podovima te tavanicu na plafonu. Plafoni su visoki 3,5 m, a od infrastrukture vila poseduje trofaznu struju, gradsku vodu te septičku jamu. Konenova vila drugačija od svih ostalih na Paliću, uzdiže se na placu površine 4233 m2, skrivena među borovima parka…

Vidi oglas: KUĆA NA PRODAJU

https://gradsubotica.co.rs/wp-content/uploads/2012/06/vila-KONEN.jpgKOMENTARI

 1. Sojic kaže:

  800000e malo tusta novaca za tako nesto

 2. seka kaže:

  svik ima neki lopov kojem nije tusta

 3. Kuio kaže:

  A nema ni kanalizaciju!!!!

 4. Šime kaže:

  Koliko mi platite da je uzmem na ime?

 5. Baobab kaže:

  Vila promaja

 6. Croat kaže:

  Da imam te pare sutra bi je kupio!

 7. ZX kaže:

  Ruina.Apsolutno neisplativo za adaptaciju i potpuno neupotrebljivo.Realno tamo vredi samo plac i nista vise.
  P.S.Cena je smesna za taj plac a objekat se svakako mora ukloniti.

 8. Rax kaže:

  Nazalost subotica je puna „biznismena“, koji bez odricanja moze da je kupi.

 9. Vlad Tepes kaže:

  Kakva titova vila?
  Ta vila je oteta od vlasnika iz Subotice.
  Cuj titova vila….
  Sve sto se moglo ukrasti iz SU, ukradeno je. Titova vila… .

 10. avet kaže:

  Pa čekaj malo, zar ta vila nema svoje prave pravne naslednike?
  Možda se varam, ali Konen još uvek ima žive unuke.
  Po mom saznanju vila je konfiskovana i korišćena je za „opštinske“ potrebe posle drugog svetskog rata.
  Država je konfiskovala tu vilu jednom jako uspešnom industrijalcu.
  Tu vilu su koristili šesdeset-sedamdeset godina takvi kojima je to besplatno palo sa neba, koristili su je kao gostinsku vilu, a više je zvrljila prazna nego što su je u stvari i koristili.
  Vila nije održavana kako treba, niti su bilo šta ulagali u nju.
  Ona je vremenom totalno propala.
  Možda su je posle prodali nekom „biznismenu“ za „1 dinar“, a on će je sada preprodati za 800.000 evra?

 11. DA NE BUDE ZABUNE kaže:

  Vila je u procesu restitucije vracena naslednicima.
  Oni su je ponudili na prodaju.

 12. Premija kaže:

  Ja ne znam sta se vi toliko snebivate. Vrednost samog objekta je tacno 0,0 € Troskove rusenja i odvozenja bezvrednog suta kao i saniranje i tehnicko uredjenje placa su dodatni troskovi na cenu kupovine.. Kada se ulozena suma podeli sa brojem kvadrata gradevinskog zemljista dolazimo do priblizne vrednosti od 200 € po kvadratnom metru. Ako se uzme u obzir lokacija onda to i nje nesto preterano skupo. Ako bi se plac isparcelisao na pet manjih po nekih 400 m2 i na svaskom izgradio dvojni luksuzni porodicni objekat po ceni od 250 – 300K € inkluzivno sa oko 200 m2 placa po stambenom objektu, ulozeni kapital bi se sasvim lepo oplodio, tim pre jer ce se lakse naci naci kupac za 300 000 € nego za 800000 €. A dotle igrajte loto.

 13. Komsija pored vile kaže:

  Dzabe ako je neko kupi ne sme da menja nista ako misli da je renovira mora da bude ista kao sto je bila pre mnogo godina posto je jos uvek pod zastitom drzave i vodi se kao spomenik.

 14. avet kaže:

  @DA NE BUDE ZABUNE
  „Vila je u procesu restitucije vracena naslednicima.
  Oni su je ponudili na prodaju.“

  Ako je stvarno tako kako tvrdite, onda povlačim pitanje u mom komentaru:
  „Možda su je posle prodali nekom „biznismenu“ za „1 dinar“, a on će je sada preprodati za 800.000 evra?“.
  Nisam imao saznanja da je restitucija datog objekta završena.

 15. vasa kaže:

  Наш драги Тито је имао 62 виле на коришћење , волела га је радничка класа

 16. subotičanka kaže:

  Pa opštinari koji su je “ oduzeli“ i ostavili u amanet nekim sadašnjim “ opštinarima“ ,lepo da je renoviraju po pravilima a “ odštetu“ iliti vrednost koju su oduzeli u datom stanju,oni pređašnji, neka isplate naslednicima!
  Oduzmeš,koristiš,uništiš pa kobojagi vratiš i pustiš pride „glas“ kako naslednici traže neverovatnu svotu novca za ruiniranu staru vilu!(Zapisnici su u ist.arh ) pretpostavljam!
  Oduzeli su im dom,………..sudbine promenili!
  I danas se to radi po pravilima i znamo kakvim uslovima i naslovima tipa eksproprijacija…….dopunite sami!

 17. amacak kaže:

  „Pa opštinari koji su je “ oduzeli“ i ostavili u amanet nekim sadašnjim “ opštinarima“ ,lepo da je renoviraju po pravilima a “ odštetu“ iliti vrednost koju su oduzeli u datom stanju,oni pređašnji, neka isplate naslednicima!“

  ti koji su oduzeli su odavno mrtvi a ovi današnji da bi to uradili morali bi da troše pare iz budžeta koji pune građani. isto za ostalu imovinu veće vrednosti. osim što ne bi prošlo u javnosti pitanje je koliko bi to bilo pravedno.

  vila je vraćena u naturi jer je tako bilo najlakše, zgrada poliklinike i lifke, i mnoge druge oduzete konenu, koristi, ili je u vlasništvu, mnogo fizičkih i pravnih lica. taj čvor je mnogo teže razmrsiti osim na internet komentarima, tu je sve lako i jednostavno.

 18. joža kaže:

  @ amacak. Zašto je problem vratiti oduzete imovine i platiti odštete bivšim vlasnicima ? Ko je koristio te imovine koja država i ko su pravni naslednici? Ti koji su došli u Vojvodinu i u Subotici i zauzeli ,vlast, sada ne bi hteli da vrate te imovine ili da izvrše obeštećenje. Hteli ste biti na vlasti pa ste nasledili obaveze pa onda izvršite te pravne obaveze. Mislite da dolaskom u Subotici gde ste 2-3 godine i plačate poreze za kupovinu šećera,brašna i jako ste puno doprenili poreskom buđetu država.Naime onima kojima su njihove imovine oduzete tu žive od 1945 godine i plaćaju sve poreze i prireze tako da i te kako imaju pravo na pravičnu odštetu i novčanu naknadu

 19. drug Bajić metač tavana z'Đurđina kaže:

  Gde god je Tito prdnuo odmah su to nazvali njegovim imenom.

 20. Otto Berta kaže:

  1000 hiljada evra! I kupljen!

 21. Premija kaže:

  Bez obzira i sa kojim god obrazlozenjem, da je neki objekat pod zastitom drzave kao istorijski ili kulturni spomenik, postoji jedna tacke sa koje objekat nije vise ne moze u tehnickom i gradjevinskom smislu biti obnovljen i restaurisan, osim da se razrusi do temelja i ponovo sagradi prema, ali samo prema i nikako tacno po starim planovima. Za takvo nesta nema nikakvog istorijskog niti finansijskog a jos manje kulturoloskog smisla. To sto jeTtito jednom ili dva puta prenocio u tom objektu ne cini ga ni malo istoriskim. A dobrica Cosic je mogao svoje romane komotno da pise sedeci na kamenu i cuvajuci ovce. Literarni kvalitet bi ostao isti. Sada ce neko da mi objasni kako u jednoj Subotici gde svako rusi i gradi gde hoce, kako hoce i sta hoce, odjednom velika briga o kulturnom nasledju. Kakvu vezu imaju vila Konen i kultura ?

  • Trovach kaže:

   Naravno, sve staro treba porusiti i sagraditi zgrade bez parkinga.

 22. Anonimni kaže:

  To ne vrijedi nicemu kad nesmijes rusiti

 23. jovan kaže:

  @ avet Kao da iz tebe govori Ištvan Pastor sada predsednik SVM ,visoki funkcioner parlamenta u Novom Sadu i koalicioni partner Srpske Napredne Stranke kada kao predsednik za privatizaciju u Novom Sadu izjavio , Bolje prodati tuđe imovine za 1 ( jednu ) marku nego vratiti pravim vlasnicima. U to vreme mnoge nekretnine si ispod cene prodane novim tajkunima a nisu uzeli u obzir da te nekretnine imaju svog zakonskog vlasnika.

 24. Pravda kaže:

  Bez brige.Poznajem vlasnike i mislim da ih je neko navukao sa ovom procenom.Ovakvi objekti se ne mere po tržišnoj vrednosti kvadrata.Po meni vrednost je neprocenjiva.Što se tiče namene mora se znati da je objekat pod zaštitom države i gradski zavod ne bi smeo da dozvoli da se isti ruši, nego da se adaptira po propisanim pravilima.Međutim poznavajući okolnosti, procenitelj je dao procenu koja mu je rečena od strane nekog gradskog dripca (a ima ih puno) kojem 800000 nije ništa jer je uglavnom to nekome oteto i gradski zavod za zaštitu spomenika i objekata od značaja će po nalogu isto kao u slučaju objekata u Braće Radić na volšeban način izdati dozvolu da se sruši , menja ili šta god da je po volji investitora…

 25. avet kaže:

  @jovan
  Nisi razumeo moj komentar, ja nisam rekao da je bolje nekom prodati tuđu imovinu za 1 dinar (marku), nego vratiti pravim vlasnicima, pročitaj još jednom moj komentar.
  U svakom slučaju, bitno je da je imovina vraćena pravim vlasnicima, a oni će već sami odlučiti šta dalje činiti sa njom.

 26. Lord Vord kaže:

  Samo da je ne kupi neki cingulinguli iz Beča..
  Oni ne trebaju nikome u komšiluku

 27. Potencijalni investitor kaže:

  Objekat kupiti za 8ooooo € ne uloziti u njega ni prebijenu paru. Takvog kakav je Iznjmljivati filmskim kompanijama kao kulisu i lokaciju za snimanje horor filmova. Komentaore i strucnjake za Vilu-Konen, tj. za kulturno istorijska pitanja Subotickog gradjevinskog nasledja, angazovati kao statiste u tim filovima i horror ugodjaj bi bio kompletan. Mozda padne i neki Oskar, a ni Mala gostiona nije daleko da se to proslavi kako treba i kako se prilici.

OSTAVITE KOMENTAR

+ 85 = 88

IMPORTANT! To be able to proceed, you need to solve the following simple math (so we know that you are a human) :-)

What is 3 + 2 ?
Please leave these two fields as-is: