Profit u Matije Gupca 91

U ulici Matije Gupca bliže Prozivci, uskoro počinju radovi na novoj višespratnici.

 

Investitor: Profit doo, Subotica
Obejkat: P+4 ukupno 1954m2 korisne površine
Lokacija: Subotica, Matije Gupca 91.

Slika
Plavom je označena pozicija novog objekta, crvenom je označen postojeći objekat.


Prevashodna namena objekta je stanovanje. U okviru prizemlja i četiri sprata naći će se ukupno 47 stanova različite kvadrature. Najmanji se kreće oko 23 m2 do najvećeg koji se kreće oko 64 m2.

Slika
Budući izgled objekta


Spoljašnje uređenje okoline objekta

 

Zbog specifičnosti ulice, koja će u budućnosti predstavljati ozbiljniju saobraćajnicu, u Zavodu za urbanizam su predvideli njeno proširenje zbog čega se objekti u ovoj ulici u velikoj meri uvlače u odnosu na postojeću regulacionu liniju, što se jasno može videti na licu mesta. Pored trotoara, planom je predviđen široki zeleni pojas, kao i biciklistička staza, što će u potpunosti biti i ispoštovano. Ispred obejkta sa ulične strane je predviđena pešačka staza, zatim zeleni pojas, i biciklistička staza.

 

Parking mesta za potrebe stanara se obezbeđuju unutar samog placa koji je zatvoren. Biće izgrađene zasebne garaže, a do nje će se dolaziti direktno iz hodnika podruma zgrade.

Slika
Izgled objekta uklopljen sa susednim objektom


Sistem gradnje

 

Sistem gradnje objekta je klasičan za ovo podneblje, pa će biti izgrađen od pune opeke, na koju naleže „demit“ fasada od stiropora debljine 5cm. Objekat će biti priključen na gas, pločice ce biti prve klase domaćeg proizvođača, a objekat će biti pod video nadzorom.

Slika
Raspored soba u stanu od 64,52 kvadratna metra

Slika
Raspored soba u stanu od 45 kvadratna metra

Slika
Raspored soba u stanu od 45,65 kvadratna metraKOMENTARI

 1. djomla kaže:

  Trenutni izgled placa

  Slika

  Slika

  Susedni objekat u dvoristu ima garažu na dva nivoa.

  Slika

  Pogled na Prozivku
  Slika

 2. Beni kaže:
  djomla napisao:Pogled na Prozivku
  Slika

  Trska koja se tu nalazi, nekada je rasla u potoku koji je tuda prolazio.

 3. djomla kaže:

  Da, nekada je tuda prolazila mlaka, koja se ulivalal u drugu mlaku iz zelenih zgrada i tako zajdno tekle ka Palicu. Iz tog razloga trska raste i tu i kasnije preko puta zelenih zgrada.

  No ovo je uslikano iz jednog prostog razloga, sto sam i sam bio iznenadjen kada sam video ovaj prizor, u kome ne mozete da vidite dva zdrava zida. Da podsetim ovo se moze smatrati sirim centrom grada, ciji je stepen urbanizacije i izgradnje na dosta niskom nivou, kao i sam kvalitet objekata. Ali nista strasno slicni objekti se mogu naci na svega 100 metara od Gradske kuce.

 4. Sinisa kaže:

  Kad god vidim neku ovakvu temu obradujem se u nadi da ce neke ulice (npr kao ova) jednog dana liciti kao neke u NS-u

 5. Ogi kaže:

  Svidja mi se raspored prostorija u stanu. Ubacite i neki manji stan da vidimo. Kolika ce biti cena po m2? U svakom slucaju bice lepsi pogled nego sto je sad!

 6. del kaže:

  Samo treba citavu tu stranu kuca srusiti da bi se ta ulica prosirila a po obicaju stace se nakon dve tri sto nije dovoljno.

  Sinisa napisao:Kad god vidim neku ovakvu temu obradujem se u nadi da ce neke ulice (npr kao ova) jednog dana liciti kao neke u NS-u

  Mislis na Zeljecniku ulicu?

 7. djomla kaže:
  Ogi napisao:Svidja mi se raspored prostorija u stanu. Ubacite i neki manji stan da vidimo. Kolika ce biti cena po m2? U svakom slucaju bice lepsi pogled nego sto je sad!

  Postavljena su još dva stana u tekstu vesti.
  Što se tiče cene kvadrata oko tog pitanja ćete porazgovarate sa samim investitorom, a ako vam treba kontakt pošaljite nam mail na:

  office@gradsubotica.co.rs

 8. Gost kaže:

  zasto niko od projektanata i inzinjera ne kaze da je za ovo podneblje 5cm stiropora malo ka termoizolator ako neznate gospodo pogledajte u komp nacicete sve odgovore nije dovoljno samo kupiti diplomu

 9. Gost kaže:

  Novi Sad nije dobar primer sredjivanja grada. Ulice po Grbavici i Podbari su kriminalne. I nase su kriminalne i uske ali kod nas bar jos uvek postoji nada da ce se prosiriti.

 10. gosca kaže:

  Planiramo da kupimo stan u ovoj zgradi, jako nam se dopala. Kada je predvidjen pocetak radova

 11. branislav kaže:
  Sinisa napisao:Kad god vidim neku ovakvu temu obradujem se u nadi da ce neke ulice (npr kao ova) jednog dana liciti kao neke u NS-u

  ova ce biti lepsa od sve jedne u novom sadu!

 12. jovana kaže:
  Beni napisao:

  djomla napisao:Pogled na Prozivku
  Slika

  Trska koja se tu nalazi, nekada je rasla u potoku koji je tuda prolazio.

  joooooooooj trska!

 13. jozef kaže:

  IMA LI NEKI STAN SA PRAVIM UGLOM?KAKVE SU OVO KRIVINE?

 14. djomla kaže:
  gosca napisao:Planiramo da kupimo stan u ovoj zgradi, jako nam se dopala. Kada je predvidjen pocetak radova

  Ceka se dozvola… Ocekujem da ce vec u narednom izvestaju biti uslikani i radnici na tom gradilistu…

 15. jozef kaže:
  djomla napisao:Ceka se dozvola… Ocekujem da ce vec u narednom izvestaju biti uslikani i radnici na tom gradilistu…

  Cuo sam od prijatelja koji ima garsonjeru u vasoj zgrad da navodno postoje problemi sa grejanjem. Da li je to tacno, ako jeste da li je to reseno?

 16. djomla kaže:
  jozef napisao:Cuo sam od prijatelja koji ima garsonjeru u vasoj zgrad da navodno postoje problemi sa grejanjem. Da li je to tacno, ako jeste da li je to reseno?

  Da ne ostanem dužan odgovora. Prvo, zgrada nije moja, pa iz tog razloga nisam upoznat sa postojećim problemom, ali sam se malo potrudio da nađem odgovor na vaše pitanje i evo odgovora:

  Bilo je problema sa grejanjem pa da pojasnimo. Grejanje u objektu je etazno tako da svaki sprat ima jedan kotao koji greje sve stanove na spratu. Problem je bio u tome sto se desavalo da se pojedini kotlovi ugase i da nestane grejanja pa se kotao morao restartovati da bi sve ponovo profunkcionisalo.

  Bilo je dva problema. Prvi je taj sto projektant nije predvideo da ukoliko vecina stanova ne bude useljena moze doci do gasenja kotlova zbog nedostatka vode koja cirkulise. To je trebalo brzo da se resi samo od sebe jer su vec posle mesec dana stanovi bili 80% useljeni, ali su se problemi nastavili da bi dosli do drugog problema a to je da su BAXI kotlovi (Italija) koje je isporucio "Cim Gas" bili neispravni. Isporucilac nije bio spreman da brzo resi problem jer je to zahtevalo menjanje kotlova sto naravno stvara dodatne troskove. Na kraju, posle tri meseca Cim Gas je poceo sa zamenom delova u kotlovima i to se privodi kraju. Treba napomenuti da je ovo prva grejna sezona i normalno je da dodje da manjih problema dok se jos ne zagreju zidovi ali svakako ne ovakvih.

  Sve u svemu investitor je tu najvise izgubio jer je uradio sve po projektu a problemi su se javili. Cak je uradjenjo i kompletno ispitivanje grejanja na objektu od strane strucnjaka gde je napismeno dobijeno da je zgrada po propisima izolovana i da je grejanje generalno dobro a to se vidi po proseku utroska energije.

  Da ne bi vise dolazilo do ovakvih problema u sledecoj zgradi ce biti instaliran dvocevni sistem grejanja jer investitor vise ne moze da se osloni na nedorecenu tehnologiju i resenja a najvise na neposlovnost doticnih firmi kada dodje do problema.

 17. gosca kaže:
  djomla napisao:

  gosca napisao:Planiramo da kupimo stan u ovoj zgradi, jako nam se dopala. Kada je predvidjen pocetak radova

  Ceka se dozvola… Ocekujem da ce vec u narednom izvestaju biti uslikani i radnici na tom gradilistu…

  Hvala Vam puno, jedva cekam da krene izgradnja, valjda do tada necu potrositi parice, koje sam namenila za ucesce. Da li je moguce tu kupiti stan sa subvencijom drzave i ako je moguce preko koje banke ?
  Unapred hvala

 18. djomla kaže:

  Ova zgrada, ce biti subvencionisana od strane drzave. Oko subvencionisanih stanova cemo napisati uskoro neki tekst, gde cemo gradjanima pojasniti sve na tu temu.

  Za vise pojedinosti, kontaktirajte nas putem maila ili telefonom… :)

  Kontakt

 19. onako usput kaže:

  Naidjoh na zanimljiv tekst sa Ekapije. Isti djomlin samo par meseci kasnije. 🙂

  http://www.ekapija.com/website/sr/page/462585

 20. Lovac kaže:

  Hoce li mu opet pregradni zidovi biti od gipsa?  vrata od kartona? a sendvic zid cigla + demit fasada?????

 21. Zainteresovan kaže:

  Kakva su iskustva stanara iz susedne zgrade u ovoj ulici, a koju je podigao isti izvođač?

OSTAVITE KOMENTAR

9 + 1 =

IMPORTANT! To be able to proceed, you need to solve the following simple math (so we know that you are a human) :-)

What is 5 + 15 ?
Please leave these two fields as-is: