Proglašena druga lista za BNS „Bunjevci“

Proglašena je i druga lista za izbor za Nacionalni savet bunjevačke nacionalne manjine pod nazivom: “Bunjevci”. Listu podržava pet bunjevačkih udruženja i to: kulturno umetnička društva  "Bunjevka", "Aleksandrovo", "Bratstvo" iz Subotice,  Udruženje građana "Bunjevci" iz Novog Sada i "Bunjevački kulturni centar" iz Lemeša. Na izbore za nacionalne saveta izlaze sa punom listom od 19 kandidata, a nosilac liste mr Suzana Kujundžić Ostojić je istakla da će se truditi da ispitaju zbog čega je sve manje Bunjevaca, zašto  izostaju  u visokom obrazovanju u odnosu na druge nacionalne  zajednice. U narednom periodu trebalo bi više da se povežu sa EU fondovima i Bunjevcima koji žive van Srbije. Lista “Bunjevci” ima kompletan program koji se odnosi na poboljšanje obrazovanja, informisanja i kulture.

Bunjevački nacionalni savet do sada je dva puta bio raspuštan i uveden Privremeni organ za rad saveta. Sada ta situacija više ne bi smela da se ponovi, jer po novom Privremeni organ može da radi samo šest meseci i onda se ide na elektorske izbore. Suzana Kujundžić je pozvala sve Bunjevce da izađu na izbore i glasaju za najbolju listu, kako bi mogli da ostvaruju svoja nacionalna prava kroz Savet.bunjevciKOMENTARI

 1. Bigot kaže:

  Ovo je FUJ društvo.Svi odreda i oni i njeva pripovitka!

 2. zorandjala kaže:

   

  Bigot:

  Ovo je FUJ društvo.Svi odreda i oni i njeva pripovitka!

   

   

  Ovde napišite odgovor…Zasto vredjate ljude.Ako vam se nesvidjaju ,mene to neinteresuje. Zadrzite to za sebe.Pustite jednom da svako vodi brigu o sebi. 

 3. Vesele devedesete kaže:

  Sta ce im EU fondovi nek im doktor vojvoda pomaze

 4. Bigot kaže:

  Nisu ovi za nikakve EU fondove,možda eventualno za ruske.Slomit ćemo kičmu diljenju i asimilaciji Hrvata u Vojvodini.

 5. zorandjala kaže:

   

  Bigot:

  Nisu ovi za nikakve EU fondove,možda eventualno za ruske.Slomit ćemo kičmu diljenju i asimilaciji Hrvata u Vojvodini.

   

   

  Ovde napišite odgovor…Ajde sad ti budi purat pa daj svoje ime da mi o tebi kazemo sta mislimo.

 6. sokak do sokaka kaže:

  @ zoranđalski , pogrešio si forum ,ovde se ne snimaju porno filmovi, sa svojim 'purom' tamo se junači…

 7. zorandjala kaže:

  Sokak do sokaka, veoma mi se svidja ovaj turcizam u imenu, .Neodoljivo me podsecas na S///////A svojim stilom.Ali ne on je rekao nikad vise .Mozda se ja i varam. pozdrav.

 8. zorandjala kaže:

  To je bila bunjevacka stilska figura .Nisam to pisao zagorskim dijalektom oni su pojeli puru.Ali ti to nemozes da skontas.Bunjevacki jezik nema nista zajednicko sa hrvatsko zagorskim jezikom.

OSTAVITE KOMENTAR