Proglašeni najbolji sportisti Subotice

Rvač Davor Štefanek, najbolji je sportista Subotice u 2018. godini. Naš olimpijac je sedmi put osvojio titulu najboljeg u “gradu sportova”. Za najbolji kolektiv proglašen je Ženski fudbalski klub Spartak.

Iako je preuzeo odgovornu funkciju predsednika Sportskog saveza Srbije, Davor Štefanek je i ove godine pronašao dovoljno vremena za svoj omiljeni sport – rvanje. Takmičio se redovno na domaćim i međunarodnim takmičenjima, a posle veoma kratkih priprema otišao je u Budimpeštu na Svetsko prvenstvo, odakle se vratio sa srebrom. Davor je sedmi put proglašen za najboljeg sportistu Subotice.

“Mislim da vam nisam dosadio, i trudiću se do Tokija sigurno da vam ne dosadim. Zaista nije lako biti najbolji sportista u Subotici, a meni je ovo sedmi put. Mislim da sam sa ovim sedmim priznanjem dobio najviše priznanja u istoriji izbora, a to mi je posebno drago”, ističe Štefanek.

Još jednu uspešnu godinu završavaju i fudbalerke Spartaka. Dominacija na domaćoj sceni upotpunjena je nastupom u Ligi Šampiona, gde su golubice u konkurenciji 32 najbolje ekipe zaustavljene od moćnog Bajerna iz Minhena. Ženski fudbalski klub Spartak je zasluženo proglašen za najbolji sportski kolektiv u Subotici.

“Ovi rezultati kluba obavezuju. Probaćemo sledeće godine i narednih godina da podignemo infrastrukturu kluba, da dođu još bolji rezultati, da dođemo do šampionske titule i osvajača Kupa. Probaćemo da napravimo novi iskorak u Evropi. Nećemo se zaustaviti dok ne dođemo do 16 najboljih ekipa u Evropi”, kaže Bojan Arsić, sportski direktor ŽFK Spartak.

Subotički sportisti su bili veoma uspešni u 2018. godini, godini u kojoj je u značajnoj meri unapređena sportska infrastruktura u gradu na severu pokrajine.

“Veliki je broj sportskih klubova u gradu. Praktično muška i ženska odbojka, muška i ženska košarka, muški i ženski fudbal, rukomet, sve su to superligaši. Nemojmo zaboraviti sve plivačka, dva vaterpolo kluba, jedriličare, veslače, hokejaše, stonotenisere. Sve je to u Super ligi. meni je veliko zadovoljstvo, kao članu gradskog veće, da čitam dnevnu štampu, i da praktično u tabelarnom prikazu na svakoj stranici vi imate i naziv Spartaka. Potrudićemo se da tako bude i u periodu koji je pred nama”, napominje Nemanja Simović, član gradskog veća zadužen za sport i omladinu.

Subotica je nagradila i svoje mlađe sportiste. U konkurenciji pionira za najboljeg je proglašen plivač Danilo Dulić, dok je kod juniora titulu najboljeg ponela Nora Bognar, prvakinja Srbije u sportskom penjanju.

 

RTV

 KOMENTARI

OSTAVITE KOMENTAR