Program stručne prakse sve popularniji

Nakon što je Ministarstvo ekonomije i regionalnog razvoja u saradnji sa Nacionalnom službom za zapošljavanje raspisalo konkurs "Stručna praksa 2011", u subotičkoj filijali te službe pristigli su brojni zahtevi za angažovanje praktikanata. Za nešto više od mesec dana od otvaranja konkursa, podneti su zahtevi za 100 osoba.

Slika

Danas je kroz ovaj program 10 mladih dobilo priliku da prvo radno iskustvo stekne u Gerontološkom centru. Ugovor o stručnom osposobljavanju, koje će trajati 12 meseci, potpisali su direktor Nacionalne službe za zapošljavanje Zlatko Panić i direktor Gerontološkog centra Nenad Ivanišević.

– Kada smo završili obuku za negovatelje svi oni, njih 20, koji su želeli da dođu da rade su zaposleni u Gerontološkom centru. Danas razgovaramo sa jednom drugom strukturom lica, ali isto tako danas u ime ustanove pružam šansu da ukoliko se pokažu, mogu da im obećam da im ovo neće biti jedino angažovanje, nego da ćemo prosto nastaviti i u budućnosti da radimo zajedno. – rekao je Ivanišević novinarima.

Tokom 12 meseci prakse, mladima će biti isplaćivano od 10 do 14 hiljada dinara, u zavisnosti od stepena stručne spreme.

– Mi smo obezbedlili i osiguranje u slučaju povrede na radu i finansijska sredstva koja predviđaju polaganje stručne prakse, na kraju ove obuke. – istako je Panić.KOMENTARI

 1. Mica kaže:

  Taj mali Vrabac je izgeda sledeci preletac sitni krila u DS iz g17

 2. cocek kaže:

  Zajedno sa Simovicem i jos par partijskih drugova.

 3. Srele kaže:

  Dokle će više biti bitno ko je iz koje stranke?
  Zar nije lepo što se neko trudi da angažuje mlade ljude koji nemaju posla? I to mlade ljude koje totalno ne zanima politika i nisu ni u jednoj stranci.

  I sam tražim posao već duže vreme ali niko neće da me primi jer sam totalno bez radnog iskustva, i znam kako je to i bi bio srećan kada bi mi se pružila ovakva prilika.

  Da je cela ideja ove Stručne Prakse loša, mislite da bi se ovih 100 mladih uopste i prijavlio? Niko nije lud da radi 12 meseci sa tako malim primanjem i bez radnog staža, ali kada nema boljih mogućnosti, dobro je i to.

  Ovaj program Stručne Prakse će na kraju biti krunisan i polaganjem Stručnog ispita i to sve o trošku države. Jedan ogromni plus pri daljem zapošljavanju. A verujem da će se mnogima i posrećiti pa će nakon isteka 12 meseci volontiranja dobiti stalno zaposlenje baš u Gernotološkom, koji je, svi ćemo se složiti, ipak ustanova od ugleda.

  Dakle, ne vezujte politiku sa ovom vešću, razmišljajte o zapošljavanju mladih!

 4. Filozof kaže:

  Bas me zanima ko su ovi korisnici Mica i cocek ako znaju nesto neka kazu a ne samo da laprdaju tu bezveze !!! Sto se te strucne prakse tice SJAJNA stvar BRAVO BRAVO kako za Panica tako i za Simovica jer ce svi oni prilku da se nakon isteka prakse zaposle i napokon krenu putem koji se nadam iskreno zele. Sto opet ne znaci da ce oni ostati tamo za uvek mozda par godina da zavrse svoje studije ili tako nesto ali ce opet na taj nacin dobiti sansu ! Bar da je mnogo vise ovakvih programa kako za stariju populaciju tako i za mladju ! A ovi sto samo dobacuju samo cu im ovoliko reci "Si tacuisses, philosophus mansisses"

 5. Gost kaže:

  Ni ja zaista ne razumem sta ova dvojica tupe o prelasku iz jedne stranke u drugu i kakve to veze ima…ovo je program koji mnogima moze doneti preko potrebno radno iskustvo jer danas poslodavci maltene vise nikog nece da zaposle ako nema prethodnog iskustva, i to po mogucnosti visegodisnje… Ovaj program i olaksava poslovanje za kompanije jer ne moraju one da placaju praktikanta, a i pruzaju mogucnost sticanja radnog iskustva mladima koji bi inace mozda morali da zrtvuju pola godine ili godinu za volontiranje ne bi li nekako stekli praksu u struci..ili van nje. Tako da, ko god dao doprinos ovom i slicnim programima treba da bude pozdravljen i podrzan,a ne da neko odmah sve to politizira.

OSTAVITE KOMENTAR

+ 67 = 73

IMPORTANT! To be able to proceed, you need to solve the following simple math (so we know that you are a human) :-)

What is 10 + 6 ?
Please leave these two fields as-is: