Program za Dan grada

Povodom obeležavanja Dana Grada, brojne kulturne manifestacije biće održane od 26.avgusta do 5.septembra. Kao što smo i najavili, specijalni gost na Trgu Slobode, Đorđe Balašević, održaće koncert 1. septembra u 20:30h.

Slika

Tradicionalna manifestacija Dan grada u Subotici počinje otvaranjem Četvrtog međunarodnog sajma privrede u četvrtak, dok će se u subotu održati tradicionalna „Oranž parti“ u ulici Matije Korvina i nastupiti subotička grupa Pepetuum Mobile.

Poslednjeg dana avgusta na trgu će nastupiti Igor Terzija i Gabor Lenđel.

Obeležavanje Dana grada počinje u 9:45 h podizanjem gradske zastave ispred glavnog ulaza u Gradsku kuću. U 10 časova počinje Svečana sednica Skupštine na kojoj će biti dodeljene najveće gradske nagrade i to zvanje Počasni gradjanin i priznanje Pro urbe.

Koncert Subotičke filharmonije održaće se 2. septembra, a solisti će biti Katalin Piti iz Budimpešte i Dušan Svilar. Na repertoaru će biti muzika 60-tih i 70-tih godina iz poznatih mjuzikla.

Slika

Međunarodna biciklistička trka „Velika nagrada Subotice“ održaće se 5. septembra.

Pored ovog programa, organizovaće se otvaranje izložbe Istorijskog athiva Subotice pod nazivom „Tri subotičke gradske kuće“, kao i otvaranje renoviranog spomenika Ivanu Sariću.

Organizacija Dana grada košta dva miliona i 400 dinara.

Sandra IrševićKOMENTARI

OSTAVITE KOMENTAR

5 + 5 =

IMPORTANT! To be able to proceed, you need to solve the following simple math (so we know that you are a human) :-)

What is 14 + 9 ?
Please leave these two fields as-is: