Proizveden prvi proizvod reciklažom katodnih cevi

„E reciklaža“ je proizvela prvi proizvod dobijenog reciklažom katodnih cevi – ivičnjake, u saradnji sa Institutom za građevinarstvo i arhitekturu, Građevinskog fakulteta u Nišu. Proces je trajao tri godine i rađen je po posebnoj recepturi sa potrebnim atestima. Ivičnjaci su postavljeni u centru Niša. Očekuje se da budu postavljeni i u drugim gradovima širom Srbije, pa možda i u Subotici, jer kao što znamo naš grad je uvek bio pionir po pitanju zaštite životne sredine.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Proizvedeni ivičnjaci predstavljaju pilot projekat, koji je prvi ove vrste u regionu Srednje i Juogostočne evrope i predstavlja pokazatelj da dobrom saradnjom države, univerzitetske zajednice i firmi može mnogo da se postigne.

Prvi put u Srbiji dobija se proizvod nastao procesom reciklaže od stakla katodnih cevi, a njegov značaj se ogleda kako u upotrebi sekundarne sirovine u procesu proizvodnje, tako i u potencijalnoj uštedi prirodnih resursa (na ovaj način se omogućava da se ne koristi pesak koji se vadi iz rečnih korita i na taj način je značajan i kao projekat energetske efikasnosti.)

Kompanija E reciklaža je kompanija koja se bavi reciklažom elektronskog i električnog otpada i posvećena je očuvanju sredine. Koristi najsavremeniju tehnologiju i mašine za reciklažu, kako bi sve vrste elektronskog otpada (tzv. EE otpad) uklonile iz prirode, kroz siguran, efikasan i društveno odgovoran proces. Poseduju integralnu dozvolu koja važi na celoj teritoriji republike Srbije i odnosi se na: sakupljanje EE otpada, transport EE otpada, skladištenje EE otpada, tretman EE otpada. Sarađuju sa individualnim sakupljačima, preduzećima i lokalnim samoupravama i 3000 sakupljača.KOMENTARI

OSTAVITE KOMENTAR