Projekat kanalizacione mreže na Paliću

Početkom godine, preduzeće Park Palić pored rekonstrukcije Velikog parka, najavilo je i izgradnju kanalizaje u turističkom delu banje. I ovog puta nam je predsednik upravnog odbora JP Park Palić, Jasmin Šečić izašao u susret i dao potrebne informacije vezane za buduće planove ovog preduzeća a vezane za izgradnju prekopotrebne kanalizacione mreže.

 

Jedan deo kanalizacione mreže u ovom delu naselja je završe još krajem 2008. godine kada je sagrađen kolektor CS1 u okolini hotela Prezident sa crpnom stanicom. Time je sanirano postojeće stanje u Velikom Parku i stvoreni su preduslovi za priključenje novih 5 hotela. Na donjoj slici je ovaj krak predstavljen crvenom bojojm i rednim brojem 1.

Slika

U planu su:
2. Južni kolektor sa crpnom stanicom cs-4 do akva parka
U slivu ovog kolektora nalazi se planirani Akva park i Vikend naselje sa pratećim sadržajima. Početna deonica zahteva izgradnju crpne stanice CS-4, kojom se voda prebacuje u obodni kolektor oko Omladinskog jezera. Za ovaj deo mreže je nedavno urađena projektna dokumentacija.
3. Kolektor duž Kanjiškog puta prema Horgoškom putu . Narma projektne dokumentacije.
4. Kolektor duž Kanjiškog puta prema Šupljaku. Narma projektne dokumentacije.
5. Kolektor duž Novosadskog puta do Vikend naselja. Narma projektne dokumentacije.
6. Kolektor duž Novosadskog puta do Hidroglobusa u Vikend naselju.Narma projektne dokumentacije.
7. Kolektor duž Krfske ulice. Narma projektne dokumentacije.

 

Tempo izgradnje kanalizacije će zavisiti od priliva sredstava što iz grada, što iz pokrajine i republike i odvijaće se u etapama. Prva deonica koja će biti izgrađena je deonica 2, kako bi se omogućila izgradnja akva parka na mestu sadanjeg Termalnog bazena i Muškog štranda.KOMENTARI

 1. Markes kaže:

  Akva park je planiran na mestu Muškog štranda i bazena? Da li to znači da će se bazen rušiti? Šta će se desiti sa kafićem na Muškom štrandu…

 2. djomla kaže:

  Da, na tom delu će se naći Akva park. Mislim da se termalni bazen neće dirati, a da će se zato porušiti one stare kabine i prostor na kome se sada igra Paintball. I kafe De lago će se naći u okviru Akva parka. Sve ovo je samo priča, jer još ne postoji nikakav projekat kojim će se sve lepo definisati. Prvo bazična infrastruktura pa tek onda izgradnja.

 3. coyote kaže:

  Sviđa mi se pozicija akva parka, ako je informacija tačna.

 4. Markes kaže:
  djomla napisao:Da, na tom delu će se naći Akva park. Mislim da se termalni bazen neće dirati, a da će se zato porušiti one stare kabine i prostor na kome se sada igra Paintball. I kafe De lago će se naći u okviru Akva parka. Sve ovo je samo priča, jer još ne postoji nikakav projekat kojim će se sve lepo definisati. Prvo bazična infrastruktura pa tek onda izgradnja.

  Shvatam, sem pozicije ništa se više ne zna.

OSTAVITE KOMENTAR

30 + = 36

IMPORTANT! To be able to proceed, you need to solve the following simple math (so we know that you are a human) :-)

What is 11 + 13 ?
Please leave these two fields as-is: