Projekat proširenja glavnog puta pod znakom pitanja

Pre tačno godinu dana, portal GradSubotica je po prvi put upoznao javnost sa mogućnošću proširenja glavnog puta. Sam projekat koji predviđa proširenje pojedinih raskrsnica i implementacije trake za skretanje u levo, predstavljen je još tokom 2012. godine.

 

Proširenje glavnog puta?

Projekat proširenja glavnog puta

 

Raskrsnica Maksima Gorkog i Braće Radić

Beogradski-put---Brace-Radic

U međuvremenu je raspisana javna nabavka i početkom septembra je kao izvođač izabran Vojput, koji je pored pomenutog proširenja glavnog puta ugovorio i radove na asfaltiranju 13 ulica u gradu.

 

Radovi na asfaltiranju ulica su okončani do zime, dok su radovi na proširenju glavnog puta prebačeni za proleće.

 

Međutim, ceo projekat je danas doveden pod znak pitanja, jer nova struktura vlasti ceni da ovaj projekat ne bi trebalo da se realizuje. Ne predstavlja više prioritet. Po rečima direktora Dirkecije za izgradnju grada, Petera Blaua, još uvek se ne zna sudbina projekta ali će javnost o konačnoj odluci Gradske uprave biti upoznata za desetak dana.

 

Subotica je grad sa velikim infrastrukturnim problemima, posebno kada je u pitanju putna infrastruktura. Grad je odavno prerastao postojeće puteve i poslednjih godina se isključivo bavio asfaltiranjem neasfaltiranih ulica. Prioritet grada bi mogao biti usmeren na glavne saobraćajnice. Segedinski, Senćanski, Beogradski, Somborski i Karađorđev put, te Preradovićeva i Zagrebačka ulica su trenutno infrastrukturalni prioritet, jer se mora uspostaviti kontinuitet u rešavanju ovih problema.

 

Ukoliko se prespava 2, 4 ili 10 godina postoji realna mogućnost da se 2030. godine probudimo i zapitamo "Šta smo do sada radili?", kao što se i danas pitamo "Kako je moguće dočekati 21. vek bez asfalta u ulici?". Petnaestogodišnji diskontinuitet koji smo doživeli od 1990. do 2005. godine ne bi smeo da nam se ponovi.KOMENTARI

 1. Anonimni kaže:

  Propala Subotica, pa ovde je svaki projekat pod znakom pitanja, bitno je uzeti pare za koje kakve projekte a nista ne uraditi i okoncati do kraja! Bruka i sramota!

 2. ja kaže:

  Ovoj sadašnjoj koaliciji je, izgleda, sve pod znakom pitanja! Koja bruka! Važnije je da se bavite otkrivanjem spomenika i promocijom političkih ciljeva drugih država! Nemate vi ni znanje ni kapacitet da uradite bilo šta!

 3. novinar kaže:

  Statista u fotelji gradonacelnika sto po Gradskoj kuci kao zavodi red me sve vise iznenadjuje svojim odlukama.

   

  Ako raskine ugovor sa Vojputom, treba ga smeniti!

 4. Provincijalac kaže:

  Dokle god iz Segedina budu određivali šta smemo da sagradimo a šta ne, neće nam ni biti bolje.

  Sad će nam i novu prugu sagraditi da što brže stignemo u Arkad ostavio koji euro i opet brže bolje nazad u naše neasvaltirane ulice.

 5. Boki kaže:

  bar je Blau iskren daje gradonacelnik nesposoban

 6. milos kaže:

  Steta. A taman sam se ponadao da ce se prosiriti.

   

  Mi sto nam radno vreme prolazi u voznji vise ne mozemo da smislimo suboticke ulice i raskrsnice. To je toliko nepregledno, usko i lose da meni nije jasno ko ih je tako traljavo planirao i uradio. 

 7. DC kaže:

  "Grad je odavno prerastao postojeće puteve i poslednjih godina se isključivo bavio asfaltiranjem neasfaltiranih ulica."

  Ma nemate vi pojma, eto ja baš volim kad mi se po 3 puta smene crveno i zeleno dok ne prođem semafor zato što nisu sposobni da naprave trake za skretanje. Recimo Beogradski put ima i alternativu u vidu Matije Gupca, tamo je odlično što možeš da kriviš felne kad se igraš slaloma dok se mimoilaziš sa nekim.

 8. DC kaže:

   

  novinar:

  Statista u fotelji gradonacelnika sto po Gradskoj kuci kao zavodi red me sve vise iznenadjuje svojim odlukama.

  Ako raskine ugovor sa Vojputom, treba ga smeniti!

   

   

  Prva i osnovna greška je što je uopšte postavljan…

OSTAVITE KOMENTAR