Projekat: „Spoj generacija u promociji Subotice”

„Spoj generacija u promociji Subotice” je naziv projekta koji ima za cilj unapređenje turističke ponude Subotice izradom suvenira putem tehnika starih zanata.

 

Specifični cilj projekta je obuka ukupno 20 žena u savladavanju veština oslikavanja na tekstilu, šivenja i korišćenja kukurozovine i slame. Ciljevi projekta će se postići kroz podizanje nivoa svesti o značaju turističke promocije Subotice, obukom za sticanje znanja i veština korišćenja tehnika starih zanata, uvođenje novih elemenata u turističku ponudu Subotice, promociju turističke ponude Subotice. Polaznici će imati prilku da nauče da prave suvenire od slame i to tramvaj, koji je simbol, ali i želja mnogih Subotičana.

 

Pored toga, imaće priliku da nauče da prave pamučne šalove sa motivima Subotice koji će biti oslikavani crtanjem na tekstilu.

 

Realizacija projekta podrazumeva formiranje dve grupe koje će činiti mlađe žene i starije žene, korisnice Gerontološkog centra u Subotici. Ukupno će se održati 15 radionica u okviru kojih će starije žene obučavati mlađe i zajedno sa njima učestvovati u izradi suvenira i time doprineti stvaranju novih suvenira simbola Subotice.

 

Radionice sa slamom i kukuruzovinom će se održavati sredom u Gerontološkom klubu Centar 1, sa početkom u 15:30, a radionice oslikavanja na platnu će se održavati četvrtkom u Gerontološkom klubu Centar 2, sa početkom u 15:30. Sve zainteresovane učesnice mogu da se prijave na broj telefona: 065.55.10.665 ili na e-mejl: cosmo.subotica@gmail.comKOMENTARI

 1. Pajo kaže:

  Koliko opstina izdvaja za gerantoloski?A dali bi mozda pokrajina trbala za to izdvajati novce!!!

 2. Nucky Thompson kaže:

  Pajo:

  Koliko opstina izdvaja za gerantoloski?A dali bi mozda pokrajina trbala za to izdvajati novce!!!

  Pajo, Grad placa samo za sluzbu tzv „Tudje nege i pomoci“ nasim najstarijim i na zalost najsiromasnijim starim gradjanima. Lepo te molim da cifru pogledas na budzetskoj stavci grada(zvanican sajt) ….i bice ti sve jasno!!! Naravno da grad finansira i rad gerontoloskih klubova po kome nas grad sa pnosom nosi epitet…the best off….u sirem regionu!!!A sam Gerontoloski centar sa platama etc…finanira delom republika-pokrajina…eto! pozz!!!

 3. lena kaže:

  Projekat finansira Pokrajinski sekrereterijat za privredu, realizuje Cosmo, a bake iz Gerontoloških klubova će učiti devojke nekoj veštini. Tako da pare ne dobija Gerontološki centar, niti realizuje projekat.

  Tekst je u stvari poziv ako neko želi da nauči neko od navedenih veština. Možda u tekstu nisam bila precizna.

OSTAVITE KOMENTAR