Projekat „Veliki park“

Nakon formiranja početkom januara, preduzeće „Park Palić“ je intenzivno krenuo sa stvaranjem tehničke dokumentacije za najavljene projekte koji će se realizovati ove godine. Nakon izrade tehničke dokumentacije za projekat sanacije Ženskog štranda, kao i izradi dokumentacije za izgradnju kanalizacije u turističkom delu Palića, na red je došao i projekat sanacije Velikog parka. Nakon idejnog rešenja koje je predstavljeno javnosti, stupilo se u izradu i glavnog izgleda parka.

Slika
Trenutni izgled glavne aleje

Slika
Budući izgled glavne aleje
Slika

Slika
Budući izgled fontana ispred Velike terase


Znanje i iskustvo stečeno u Direkciji za izgradnju grada, Jasmin Šečić koristi u izradi i pribavljanju dokumentacije za projekte na Paliću koji su u okrilju preduzeća čiji je on predsednik upravnog odbora.

 

„Nakon izrade projekta sledi tender za izbor izvođača koji će sprovesti Ministarstvo za ekonomiju i regionalni razvoj koje će i finansirati ovu rekontrukciju. Raspisivanje tendera će biti u narednih nekoliko dana, te će radovi otpočeti po okončanju tenderske procedure, sredinom avgusta.“ navodi Šečić.

Slika
Ženski štrand u novoj okolini
Slika

Slika
Kod muzičkog paviljona
Slika

Sroden vesti:
Uređenje Velikog parka na Paliću
Izgled Velikog parka na Paliću
Sanacija Ženskog štranda
Projekat kanalizacione mreže na Paliću
Velika terasaKOMENTARI

 1. djomla kaže:

  Paralelno sa Glavnom alejom proteže se aleja koja trenutno nije popločana, pa se u okviru sanacije parka planira i njeno popločavanje i pretvaranje u "Aleju uzdaha". Arhitekte su za ove potrebe realizovali dva rešenja.

  Varijata 1
  Slika
  Slika

  Varijata 2
  Slika
  Slika

 2. mateus kaže:

  EXTRA! :yes: :yes: :yes:

 3. Dreamgirl kaže:

  Svaka čast! Ovo će izgledati jako dobro. Što se mene tiče ja sam za varijantu broj 2 Aleje uzdaha, nekako mi elegantnije izgleda.

 4. Markes kaže:

  Druga varijata je lepsa.

 5. Teodora88 kaže:

  uh prelepo.. i jedna i druga varijanta je lepa ali druga je romantichnija..ipak se aleja zove Aleja uzdaha..:)

 6. djomla kaže:

  Radovi na Velikom Parku bi mogli da krenu početkom septembra.

 7. gombas andras kaže:

  Interesuje me da ce i ove godine radovi na poplocavanju i radovi u velekom parku poceti u oktobru pa ce da rade do mraza kao prosle godine. A od proleca i lepoga vremena nisu postavili ni jedanu jedinu ciglju u parku. Kad vama pocinje gradjevinska sezona.

 8. gomby kaže:

  Bio sam svedok prosle godine za prvi maj , da su zbog dolazaka gostiju oko jedine cesme na setalistu iskopali jednu malu jamu da odvodi vodu da bi se moglo prici. A ove godine za vreme festivala oko iste cesme moglo se samo u cizmama ili camcem. Pa vas pitam dali nekad sitnice stvaraju zivot ili samo to sto se puni glave onima koji takve stvari ne vide jer nisu iz ssssssssssssubotice al kada dodju do nase TURISTICKE OAZE onda im je sve jasno. Ja sam iz SU. i zato ovo mugu da pratim. Evo par slika sto se zbilo tacno za vreme festivala.

 9. djomla kaže:

  Sto se tice poplocavanja, bice na jesen kao i prosle godine. Za ovu godinu je planirano popločavanje centralnog šetališta od Velike terase do Vodotornja, kao i dela staze oko Letnje pozornice. Ti radovi se objektivno mogu uraditi za par meseci tako da to sto ce radovi poceti na jesen nece predstavljati problem, iako sam vise pristalica radova tokom leta i proleca.
  Zasto radovi uglavnom krecu na jesen je poslednica par stvari:
  1. pre svega budžeta. Ovi radovi se ne finansiraju iz budžeta grada već Ministarstva ekonomije, a ono vam sredstva odobri pocetkom godine kada se usvoji budžet države. Nakon toga, je potrebno raspisati i sprovesti tendersku dokumentaciju pa se cesto desava da se tender ponavlja vise puta. Setite se tendera za Ženski štrand koji je prošle godine ponavljan čak tri puta i umesto da radovi startuju u avgustu, startovali su pola godine kasnije. Naravno, ovo nije opravdanja za Park Palić jer je sve to moglo da se završi mnogo ranije i da izvođač radova na popločavanju uveliko radi svoj posao, kao što izvođači na kanalizaciji uveliko rade svoj posao. Koliko će se uraditi ove godine ne zavisi od vremena, već od para.
  2. Pored toga, ne bi bilo zgodno da se jedna od rektih dobrih manifestacija na Paliću pokvari radovi na popločavanju šetališta oko Letnje pozornice. To što će radovi krenuti mesec dva kanije ne predstavlja problem jer kao što rekoh ne zavise od vremena već od stredstava.

 10. gledač kaže:

  Može to što polupate tamo da donesete i sredite ulice bez asfalta u gradu?
  Nije obavezno da na blato složite šarene kocke i zasadite ukrasno rastinje. Skromni smo mi.

 11. gomby kaže:

  Hvala na objasnjenju , o finansiranju radove na PALIC parku .Mislim da ce uspeti ovegodine ili bolje reci jeseni da urade ono sto je predvideno .

OSTAVITE KOMENTAR

55 + = 59

IMPORTANT! To be able to proceed, you need to solve the following simple math (so we know that you are a human) :-)

What is 2 + 7 ?
Please leave these two fields as-is: