Projekti Fonda

Fond za kapitalna ulaganja Vojvodine odobrio je sredstva za dva projekta. Zapadni magistralni vodovod, koji treba da spoji Suboticu i Palić i fiskulturnu salu u Osnovnoj školi “Vladimir Nazor” u Đurđinu.

Slika

Izgradnja zapadnog magistralnog vodovoda prolazi kroz nekoliko mesnih zajednica i košta oko 58 miliona dinara. Vodovod je dug četiri kilometra i trebalo bi da spoji vodozahvat u Subotici i na Paliću i na taj način poboljša kvalitet distribucije vode za piće. Radovi bi trebalo da budu završeni do sredine februara.

Direktorka OŠ "Vladimir Nazor", Ljiljana Dulić kaže da već nekoliko decenija čekaju salu. Fond im je platio izradu projekta, kao i samog objekata koji košta oko 79 miliona dinara. Sala će obuhvati 542 metra kvadratna, moći će da se igra košarka, odbojka, biće izgrađena svlačionica, tuševi posebno za dečake i devojčice, kao i tribine za 120 posetilaca.

Gradonačelnik Subotice, Saša Vučinić je rekao da imaju spremnih još 40 projekata za poboljšanje infrastrukture u gradu. Protekle dve godine izgrađeno je više od 10 sportskih terena, a ove godine nastaviće se ulagati u sportsku infrastrukturu, rekao je pokrajinski sekretar za sport, Modest Dulić. Dulić je najavio da će škola "Đuro Salaj" biti sledeća koja će dobiti fiskulturnu salu.KOMENTARI

  1. ja u blatu grcam kaže:

    A nase ulice! Samo redom molicu.

  2. Gost kaže:

    he, he, morali su zuti da odreaguju na bazene. nisko.

OSTAVITE KOMENTAR

18 + = 26

IMPORTANT! To be able to proceed, you need to solve the following simple math (so we know that you are a human) :-)

What is 10 + 15 ?
Please leave these two fields as-is: