Prokišnjava bolnica

Opšta bolnica u Subotici juče ujutro se obratila Gradskom štabu za vanredne situacije Subotica sa problemom da bolnica prokišnjava na nekoliko mesta i da to prokišnjavanje ugrožava rad u onim prostorijama gde voda prodire sa krova zgrade, prenosi Yueco.

 

Voda curi i ugrožava medicinske instrumente, a najugroženija je hirurška sala u kojoj se odvijaju operacije pacijenata. Gradski štab Subotice uputio je vozilo sa korpom koja se diže na hidrauliku (vlasništvo Elektrodistribucije Subotica) da što pre izađe do Bolnice gde će podići radnike bolnice koji će mehanički ukloniti sneg sa krovne konstrukcije. Pre dolaska vozila Elektrodistribucije, naloženo je JKP "Čistoća i zelenilo" da se sav sneg očisti u krugu Bolnice, a naročito prilazi objektu koji prokišnjava.

.

.

Radnici JKP "Čistoća i zelenilo" su odmah očistili sneg na svim potrebnim pravcima i lokacijama. U međuvremenu, po dolsku vozila Elektrodistribucije Subotica, utvrđeno je da se ovo vozilo ne može približiti krovu i sada je Opšta bolnica angažovala alpinistu iz firme "Glečer", koji će se popeti na krov i ukloniti sneg sa krovnih konstrukcija koje prokišnjavaju.

.

Dalja situacija se prati i u slučaju potrebe preduzimaće se potrebne mere.KOMENTARI

 1. maja kaže:

  Bolnica prokišnjava?

  A čini mi se da se govorilo, ne tako davno da su dosta velika sredstva utrošena na njeno renoviranje. Pa šta je onda to renovirano???

 2. Prozivcanin kaže:

  cini mi se da su samo okrecili one delove i malo ih sredili na kojima se ljudi najcesce krecu,kako bi se pokazalo da je nesto uradjeno… pa zar se to ne radi u celoj drzavi?! malo sad pred izbore kao rade nesto i onda kad cela ludnica oko izbora prodje sve po starom… dajte ljudi… naviknite se na to i cutite i trpite ili izadjite i borite se protiv toga… nzm sta drugo da vam kazem…

 3. Ivica kaže:

  Ja ni ne znam da je išta rađeno na glavnoj krovnoj konstrukciji…barem sam razumeo da je o njoj reč…

  Radovi su rađeni na prizemnim objektima, hitnom prijemu, jedan deo je i dograđen….Bilo jako velikih zamerki na kvalitet radova, to se dobro sećam…

  Jesenas je menjana kompletna stolaraja…i,i…ja mislim da je to to…

  Očigledno je došao i red na krov….Mada se pod pritiskom ovolike količine snega dešava da se voda uvuče i kod novih konstrukcija….

 4. djomla kaže:

  Radjeno je na adaptaciji službe za anesteziju sa reanimatologijom. Na zalost nisam radio poslednji izvestaj sa ovog gradilista.

  Za topliju bolnicu

  Evo kako je izgledalo to krečenje u maju.

  Uskoro nova anesteziologija u bolnici

  Nije rađeno ništa kapitalno na krovu ali je očigledno zreo za doterivanje.

 5. Alifa kaže:

  Do sada pacijenti su morali sa sobom nositi pare, ćebad, hranu, svoje lekove a od sada i kišobrane,kabanice i kofe.

 6. Nucky Thompson kaže:

  Mozda ravnatelj zna gde “prokisnjava”?!

 7. Zvončica kaže:

  Prokišnjavaju objekti koji su stupili u rad prošle godine,tj. novo izgrađena poliklinika.A o starim zgradama ne vredi govoriti.Pacijente sa grudnog i rehabilitacije treba otpustiti dok se još nisu podavili.
  Hvala investitorima i rukovodstvu što ulažu u zdravstvo na tako odgovoran način.

OSTAVITE KOMENTAR