Proleće je u mom kraju

Proleće je eksplodiralo u svoj svojoj raskoši a u gradu se to vidi i po najlepšim bojama plodova prirode koji se donose na pijacu.

 

 

Zelena pijaca je u subotu bila prepunih tezgi ali i naroda između njih. Velika gužva i promet, demantuje one koji su ovoj gradskoj tržnici već pripremili opelo, smatrajući da se trgovina svežim zelenišom seli u velike supermarkete koji nisu skuplji a pružaju mogućnost da sami birate robu i da kupujete komforno. To jeste i dalje velika prednost u zimskim mesecima ali ovaj prizor govori da je stara Zelena pijaca još najjača leti. Tu treba imati u vidu i činjenicu da je Radijalac još jedino veliko gradsko naselje bez supermarketa.

 

Izmeštanje Zelene i Mlečne pijace na mesto koje predviđa urbanistički plan, nikad nije bilo dalje nego danas. Savremena zatvorena pijaca, nacrtana na mestu bloka kuća između Tolstojeve i današnjeg prostora pijace, zahtevala bi otkup i rušenje velikog broja privatnih objekata što u sadašnjoj situaciji nije ni blizu realnosti.

 

 

Nesklad između mogućeg i planiranog, verovatno će i ovde dovesti do situacije da ćemo još dugo imati nizove provizornih objekata od lima i raznih materijala.

 

 

Ali i izgradnja moderne tržnice na ovom mestu ne bi bila razumna, jer bi zauvek ostala zapušena ova lepa aleja koja je nekada bila šetalište.KOMENTARI

  1. Lansky kaže:

    Punimo jastuke

  2. nina markovic kaže:

    volim prolece 😆

OSTAVITE KOMENTAR