Proleće na Paliću uoči najdužeg policijskog sata

Najavljena je poslednja faza u borbi protiv korona virusa i postepeno ukidanje mera. Vidi se svetlo na kraju tunela.


Foto: Vedrana

A proleće je još tu i Palić nas spremno čeka, ovaj put verovatno drugačije nego kako smo to navikli za prvomajske praznike. Do tada evo nekoliko svežih fotografija, snimljenih par sati pre najdužeg policijskog sata.KOMENTARI

 1. Lenin kaže:

  Šta će malograđani za 1. maj?Jao,jao… Neće biti bančenja,fešte… Jao,jao… Ne znam kako vi sa tom praznikom,ali ja već više deset godina ne idem na te bezveze manifeste.Meni kad dođe kef,sklopim roštilj,pozovem prijatelje da donesu sebi piće,a čevape ja dajem.Tako godišnje par puta.Nikad za 1. maj.Praznici?Pih…

 2. Gligorije kaže:

  Lenin sta te je spopalo pa da par puta godisnje napravis polu-rostilj? Previse se bahatis!!

 3. 80s kaže:

  @Lenin
  dođe to s godinama. Kada sam imo 20 nije mi smetala gužva, video sam samo one koji me zanimaju. Sve je bilo uzbudljivo: muzika, cuga, društvo, vožnja motorom…
  Pred svaki izlazak sam imao leptiriće u stomaku. A sada sam kao onaj krokodil iz zoo vrta. Gledam i ne mrdam.
  “Video sam ceo cirkus. Sedim i čekam da me proguta crna rupa” (Charles Bukowsky)

 4. Lenin kaže:

  @80s
  Tako nekako.Ja za sebe kažem da sam polumator.Više od 60,ali manje da bi bio penzioner.Zadnji put sam bio na Paliću preprodavat sunčane cvikere.Prije toga samo prva dva puta odkada se vašar preselio iz Dudove Šume.Ali mi doma još nije dosadno.Skidam muziku staru,novu sa neta stavim na msd karticu pa u plejer i piči do daske.Najviše džezrok,njusving,fanki puštam sebi i ženi u bašti.Sad mi je favorit “Club Des Belugas”,”Fort Knox Five” i “LTJ”.Uveče gledamo serije.Trenutno zbog žene morao sam ukrast sa onlajn portala za deljenje seriju “Orange Is the New Black”.Ne kažem da nije dobar,ali ja više volim skifi sa vasionskim brodovima,fantaziju,istorične i vestern filmove,serije,što ih sve manje i manje.Eto,sad gledam dogovštvine iz američkog ženskog zatvora,sa puno lezbejskih sex scena.Ali mi žena veli,kada je ona pre par godina morala gledati “OZ” bez prigovora,moram i ja izdržati 7 serijala.Jooooj…,tek smo kod treće.
  I ja sam vidio cirkus,ali ovakvi kao što je sad… Jel može biti još gore?Bukowsky mi je omiljeni satiričar.Kada sam pročitao jednu njegovu zbirku novela,uzeo sve svoje knjige od Kišhona i poklonio biblioteci.Verujem da sam sve pročitao od njega,osim stihova.Još i imam par knjiga od njega na tavanu.

 5. Telekinetist (stormwatch) kaže:

  Svima koji danas slave da pozelim miran i blagosloven Vaskrs. Hristos Voskrese!

  @Lenin

  Je li ovo neki znak Lenine? Nema “vasheg” stormwatcha nesto ovih nedelja. Jeste kompletno odustali od njega ili je samo mudar manevar da mislite da ja ne proveravam da li ga vi ili neko drugi od grupice jos ubacuje? ….Kison the man, najbolji pisac na svetu, oko njega se slazem sa vama iako mozda vama nije najbolji, ali jeste najbolji. Verovatno ste upoznati sa tim magicnim prog-rock bendom, ali ako niste zove se Osiris, iz Bahreina su samo da vam napomenem! Zato oslobodite um i poslusajte njihov album Struggle to survive, najjaci prog-rock ikada. Da “vash” izmisljeni stormwatch ne mora da pise moje poruke sa drugih sajtova i lupeta o onome u sta se ne razume i te poruke pakuje u svoj umobolni svet, evo ja vam lepo, cisto, bistro i jednostavno direkt velim sta valja.

 6. Lenin kaže:

  @Tǝlǝʞınǝʇısʇ (sʇoɯɹʍɐʇɔɥ) tj obrnuti stormić,bledi klon originala
  Vidim da me nisi skontao.Kada sam počeo čitati knjige,novele koje je pisao Charles Bukowsky,ja sam šutnuo Kišhona.Naime,stvar je u tome,da je Čarls pisao o životu,bez dlaka na jeziku,Ephraim je izmišljao svoje dogovštine.Kao bajke 1001. noći smeštene u moderni 20. vek.Jeste da su bile solidne komedije,dobre za jedno čitanje,ali to je sve.Ništa izuzetno.
  Ja sam slušao i slušam Osiris,ali onaj drugi,funk sastav iz Washington D.C.-a.Jednom sam nabasao na ovaj arapski prog-rock bend što si ti naveo,ali nisam bio oduševljen njihovom muzikom.Ne kažem da nije dobro,ali je slaba kopija Emerson, Lake & Palmer-a.Žao mi je,ali mi nije na volji da raspravljam sa nepoznatima.Da kažem iskreno,onaj tvoj drugi stvor,tvoj alter ego,koga ti zoveš vash,više mi se sviđa.Jest da je prostak,psuje ko kočijaš ali je interesantniji.I voli vetrogeneratore.Ajde,laku noć!

 7. +!% kaže:

  vec 2 nedelje nisu smece odneli(ponedeljkom), znaci placamo redovno, odnose , kada im se hoce i jos drsko se ponasaju kao da cine neku uslugu, a ni to ne urade, zasta su placeni !

 8. Andjelija kaže:

  Šta je sa Akva parkom…

 9. supermind1 kaže:

  ili ipak nije pust?

 10. Palićanin kaže:

  Bez komentara

OSTAVITE KOMENTAR