Promena naziva mesne zajednice

Gradsko veće juče je usvojilo odluku da se naziv Mesne zajednice "Peščara" promeni u “Bajski Vinogradi”. Mesna zajednica “Peščara” formirana je od dela Mesne zajednice “Zorka” 1981. godine, a ime je dobila po tada uspešnoj radnoj organizaciji koja više ne postoji ili su njeni delovi pred likvidacijom. Većina meštana se protivi nazivu mesne zajednice, a konačnu Odluku o promeni naziva donosi Skupština grada. Većina stanovnika smatra da naziv mesne zajednice ne treba menjati. Svi taj deo grada znaju kao naselje “Peščara” i tako bi trebalo da ostane.
U Mesnoj zajednici kažu da je taj deo grada uvek bio poznat pod nazivom Bajski Vinogradi koji se prvi put spominje u 18. veku. Pre šest meseci podneta je inicijativa sa 92 potpisa za promenu naziva mesne zajednice “Peščara” u “Bajski vinogradi”. U naselju živi sedam hiljada ljudi.KOMENTARI

  1. djomla kaže:

    Šta 92 potpisa? Pa to je manje od 1,5% ukupnog broja stanovnika u naselju ako ono ima 7000. Šta, dovoljno je sakupiti 2% podrške da bi naselje promenilo ime.

    Možeš misliti nije Peščara nego Bajski vinogradi, ovim su rešili ključne probleme tog naselja. Mislim da je meštanima Bajskih vinograda sada laknulo.

    Radijalac je ostao Radijalac iako se do pola nalazi u MZ Centar3 a druga polovina u MZ Dudova šuma, a Teslino je ostalo Teslino i ako je u Kertvarošu.

    Manite se ćorava posla.

OSTAVITE KOMENTAR

57 + = 64

IMPORTANT! To be able to proceed, you need to solve the following simple math (so we know that you are a human) :-)

What is 8 + 9 ?
Please leave these two fields as-is: