Promena termina za pružanje informacija o pacijentima

Pet pacijenata je otpušteno na dalje kućno lečenje i izolaciju, dok su tri zadržana u bolnici u poslednja 24 sata, nakon obavljenih 27 pregleda, od kojih je 20 bilo kontrolnih.

Tako se prema najnovijem dnevnom izveštaju subotičke Opšte bolnice o epidemiološkoj situaciji – Kovid 19, trenutno na bolničkom lečenju u Kovid delu nalazi ukupno 36 pacijenata, od kojih je troje u Kovid jedinici intenzivnog lečenja, jedan na mehaničkoj ventilaciji.

Među zdravstvenim radnicima nije registrovan nijedan novi slučaj infekcije Korona virusom.

Od danas se informacije najbližim članovima porodice o zdravstvenom stanju pacijenata koji se leče u Kovid delu bolnice mogu dobiti svakoga dana (uključujući i vikende i praznike) u periodu od 13-14 časova, pozivom na telefon broj 024/555-222 i to na sledeće lokale:

 1. Kovid – Jedinica intenzivnog lečenja lok. 343
 2. Kovid – Odeljenje za infektivne bolesti lok. 261
 3. Kovid centar 1, lokal 484

 

 

 KOMENTARI

 1. Rax kaže:

  Mene jako interesuje da li covid pa cijenti mogu da zadrze svoje telefone ili im se zabranjuje kontakt sa spoljnim svetom?

 2. Rax kaže:

  Izgleda nekolicinu vredja moje gorne pitanje, pitanje je zasto?

 3. Rax kaže:

  Jos ima nesto sto me jako, ali jako interesuje. Mi smo prije dosta godina dobili nov dokument. Umesto zdravstvene knjizice, dobili smo zdravstvene kartice. Kartice, koje bolnica- zdravstvena ustanova u subotici nije u stanju da ocita. Tako se pacijenti salju u jednu znj menjacnicu, da bi im tamo ocirali i istampali sve licne podatke, inkl. Licni broj. Ako ja dobro znam, to bi trebalo da bude zasticen podatak. Pitanje, ako bolnica nije u mogucnosti ocitati ovu karticu (bar u sobotici ne), za koje svrhe je izdat taj dokument i da li je pravno ispravno da tamo neka kopirnica ima uvid u nase licne podatke. I na kraju, ako je vec tako, kako jeste, zasto bolnica u svom sastavu-unutar bolnice ne otvori svoju kopirnicu? Nase zlatno doba polako preliva casu!

 4. Sofronije kaže:

  @Rax – nije da nemogu očitati, nego ih boli ona stvar ! Karticu možeš i kući očitati uz pomoć smartcadr čitača (košta do 1.500 dinara) i softvera koji se besplatno skida sa sajta ministarstva zdravlja , pa lepo odštampaš i niko nema uvid ! Ali ja ti predlažem da pozoveš inspekciju ministarstva zdravlja (nova gradska kuća) , i da vidiš kako će papani lepo srediti da može da se očita kartica ! U prilogu slika Gemalto čitača iz Gigatronove ponude 🙂

 5. Rax kaže:

  Hvala na info. Mozes ti ovde zvati koga hoces, pravde i zakona nema! Ne slazem se da su papani, ovaj narod je to.

OSTAVITE KOMENTAR