Promene u Fudbalskoj Superligi

Kako od polupraznog napraviti polupuno, tema je kojom je započeo letnji fudbalski raspust. Ligi u kojoj su prva tri mesta rezervisana, potrebno je više zanimljivijih utakmica i manje prostora za neregularnosti.
U Fudbalskom savezu predlažu uvođenje baraža.
“Primetili smo da neki klubovi komotnije ulaze u mečeve u finišu prvenstva, a da nam se to ne bi događalo, uvođenje baraža bi bilo idealno rešenje. FSS želi regularno takmičenje i još veći kvalitet utakmica. Fudbalski savez je za to da se baraž igra već na kraju naredne sezone. To bi moglo da se ostvari usvajanjem nekog “leks specijalisa“ kojim bismo ispoštovali postojeće propise. Ni kalendar ne bi bio problem, igralo bi se malo više sredom na proleće i imali bismo interesantnije takmičenje i u Superligi i u PLS. Ipak, pre toga nam treba saglasnost klubova, odnosno Zajednice superligaša“

 

Slika

 

I Crvena Zvezda je iznela plan
Oni su predložili da se putem baraža određuju učesnici kvalifikacija za Ligu Evrope, koji bi igrala četiri najbolje plasirana kluba, izuzev šampiona i osvajača kupa. Na isti način bi se popunili učesnici Superlige, jer bi 13. i 14. klub iz elite igrao sa ekipama koje su osvojile treće i četvrto mesto u Prvoj ligi.

 

Predloženo je da liga u naredne tri sezone zadrži 16 klubova, a da se posle toga raspravlja o eventualnom smanjenju na 12 učesnika.
Pored posedovanja infrastukture, kao uslovi za dobijanje takmičarske licence u Superligi predložene su bankarske garancije i podrška lokalne samouprave.

 

Navijači Spartaka su se brzo navikli na vrh tabele i ne zanimaju se oko baraža za ispadanje već onog za Evropu. Plavi poslednjih sezona igraju ofanzivan fudbal i imaju bolji skor na strani nego kod kuće. Dekadentna igra gostiju na Gradskom stadionu, govori i o respektu koji imaju za Golubove. Da li će tako biti i dalje, videćemo na jesen. Sigurno je da odlazi Šarac a o pojačanjima još nema zbora.

 

Mirke: Ja onđe, epicentar ovđe
SlikaKOMENTARI

OSTAVITE KOMENTAR

+ 76 = 77

IMPORTANT! To be able to proceed, you need to solve the following simple math (so we know that you are a human) :-)

What is 12 + 10 ?
Please leave these two fields as-is: