Promoviši i ti zdrav život

Fondacija mentalne higijene Ekspekto i Komisija za borbu protiv bolesti zavisnosti, na gradskom trgu organizovala je akciju pod nazivom "Promoviši i ti zdrav život". Manifestacija je organizovana povodom 26.juna Svetskog dana borbe protiv zloupotrebe i krijumčarenja droga. Prisutnu si imali prilliku da se uključe uključe u zabavne i sportske aktivnosti. Prema nezvaničnim podacima u Subotici ima više od 2000 narkomana. Na gradskom trgu danas je održana manifestacija povodom Svetskog dana borbe protiv zloupotrebe i krijumčarenja droga. Građanima je deljen propagandni materijal, kao i poruke srednjoškolaca o zdravom životu koje su napisane na razglednicama.
– Prema poslednjem istraživanju oko 50 odsto mladih starijih od 18 godina je probalo neku vrstu droge u Subotici. Želimo da ukažemo mladima kako da zdravo žive- kažu u Fondaciji "Ekspekto".
Prema procenama Ministarstva unutrašnjih poslova oko 80 odsto mladih uzrasta od 15 do 25 godina bilo u kontaktu s opojnim drogama. Poslednjih godina među zavisnicima evidentira se sve veći broj dece mlađe od 14 godina. Organizatori manifestacije su Fondacija “Ekspekto”, Komisija za borbu protiv bolesti zavisnosti, Dom Zdravlja, Savetovalište za mlade, Klub „Mesečina”, Zavod za javno zdravlje, Zajednica Hosana i Caritas.KOMENTARI

OSTAVITE KOMENTAR