Pronađeno šest otrovanih orlova kod Kanjiže!

Za vikend je pronađeno šest mrtvih mišara, strogo zaštićene ptičje vrste u Srbiji, saopštilo je Društvo za zaštitu i proučavanje ptica Srbije.

Pored njih nađena je jetra nepoznate životinje posuta po svoj prilici pesticidom, saopštili su ornitolozi koji su u blizini leševa našli i vreću u kojoj se nalazila otrovna materija.

orao-priroda-foto-fonet

Ovakva hrana bila je fatalna za zaštićene ptice, ali se, nažalost, pretpostavlja da to nije konačan broj žrtava, jer je hrana dostupna na otvorenom i drugim životinjama.

Društvo za zaštitu i proučavanje ptica Srbije zahteva hitnu istragu ovog slučaja i traži da se povodom svega oglasi Ministarstvo poljoprivrede i saopšti koje se mere sprovode da bi se zaustavila zloupotreba pesticida.

Ornitolozi traže da se brzo sprovede analiza uginulih životinja, a pravosudni postupci ubrzaju, kako bi počinioci bili kažnjeni.

O nagomilanim slučajevima nerešenih prijava za ubijanje strogo zaštićenih životinja spremni su da obaveste međunarodne organizacije za zaštitu prirode i Evropsku komisiju.KOMENTARI

  1. Lenin kaže:

    Možda bi trebalo proveriti golupčare u okolini.

OSTAVITE KOMENTAR

+ 21 = 30

IMPORTANT! To be able to proceed, you need to solve the following simple math (so we know that you are a human) :-)

What is 4 + 10 ?
Please leave these two fields as-is: