Propali pregovori oko Ženskog štranda

Nakon otvaranja tendera tokom jula meseca i saznanja da su obe kompanije predale ispravnu tendersku dokumentaciju, ali da nijedna od dve ponude nije ušla u predviđenu cenu radova, pristupilo se direktnim pregovorima koji na žalost nisu uspeli. Ni „SMB gradnja“ ni „Bau Plan“ nisu dovoljno snizili cenu radova do cifre predviđene uslovima dokumentacije.

 

Iz tog razloga će u toku narednih par nedelja biti raspisan novi tender za rekonstrukciju Ženskog štranda, koji se u odnosu na prethodni neće razlikovati po predviđenim sredstvima, ali će se razlikovati po referencama koje trebaju da imaju kompanije, potencijalni konkurenti. Spuštanje kriterijuma će omogućiti mnogim manjim firmama da konkurišu, i na taj način će se broj potencijalnih konkurenata povećati a sve sa ciljem da se nađe firma koja će se uklopiti u predviđena sredstva. Potencijalni nedostatak ove odluke, bi mogao da bude taj što bi posao rekonstrukcije Ženskog štranda mogla da dobije firma koja ima manje iskustva u obavljanju ovakvih poslova, a kompleksnost samog problema je velika, jer posao predviđa postavljanje potpuno novih šipova u jezero i izgradnju betonske ploče na kojima treba da stoji budući Ženski štrand.

Slika

Sve će ovo uticati na rokove rekonstrukcije, koji će sigurno preći u iduću godinu. U slučaju da novi tender uspe, izvođač radova bi gradilište moga da dobije krajem oktobra i početkom novembra, a radovi bi trajali do maja ili juna iduće godine. Sa druge strane, još uvek ne postoji bojazana da će Ministarstvo ekonomije i regionalnog razvoja povući planirana sredstva, jer se sredstva predviđena za ovu budžetsku godinu mogu utrošiti i ako se izvođač radova izabere u novembru.

 

Arhiva:
Ženski strand se ipak uskoro gradi?
Otvaranje tendera za Ženski štrand
Sanacija Ženskog štrandaKOMENTARI

  1. Beli kaže:

    Kako prolazi vreme , sve mi se čini da niko neće shvatiti našeg vajnog statičara koji je izmislio stubove za ovaj objekat – čelični stubovi ispunjeni betonom . Rešenje , ubilo se za naše prilike . Možda se izvođači ne mogu čudom načuditi pa im je data prilika da racionalizuju svoja domoljubna osećanja .
    Nemojte uzalud čekati da se jave iskusni , jer ovakva iskustva nema niko . Možda je baš u tome i veličina pomenutih stručnjaka da su izmislili ustvari novu turističku atrakciju. Mi nemamo Nesi ali ćemo imati Ženski štrand i leti i zimi .

OSTAVITE KOMENTAR

+ 64 = 73

IMPORTANT! To be able to proceed, you need to solve the following simple math (so we know that you are a human) :-)

What is 4 + 4 ?
Please leave these two fields as-is: