Proširivanje servisa e-groblje JKP „Pogrebno“

Odnedavno je servisom e-groblje JKP “Pogrebno” obuhvaćen i Spomen kompleks palim Crvenoarmejcima na Pravoslavnom groblju “Dudova šuma”. Ovaj deo groblja je mapiran i digitalizovan i omogućena je pretraga putem interneta.

Budući da je veliki broj Crvenoarmejaca sahranjen na Pravoslavnom groblju “Dudova šuma”, iz JKP “Pogrebno” odlučili su da i ovaj deo groblja u Dudovoj šumi mapiraju i digitalizuju, pa je od 10. oktobra putem servisa e-groblje moguće pretraživati i ovaj deo groblja. Na ovaj korak iz “Pogrebnog” su se odlučili kako bi potomcima sahranjenih Crvenoarmejaca omogućili da pronađu poslednje konačište svojih predaka.

Pretraživanje Spomen kompleksa palim Crvenoarmejcima u okviru servisa e-groblje moguće je sprovesti isključivo na ćirilici ili na ruskom pismu, budući da su natpisi izvorno napisani.

Kako je servis e-groblje naišao na odobravanje korisnika, iz JKP “Pogrebno” najavljuju da će od 1.novembra ove godine putem ovog servisa moći da se pretražuje i groblje “Aleksandrovo”.

 

RTV Yu ecoKOMENTARI

 1. Istina... kaže:

  Đenka: “Sa grobarima neću da imam posla”.

  Subotica je jedno veliko groblje, pokopava svaku novu ideju, talenat, znanje i rad. Nova Atlantida.

 2. Indijanac kaže:

  Šteta što je na ćirilici i na ruskom pismu, pošto na telefonu nemam ćiriličnu tastaturu a u školi sam učio nemački jezik.

 3. gligorije kaže:

  jbt koja vest. strasno…. srbija zemlja vladara,umirucih.

OSTAVITE KOMENTAR