Proširuje se gasovodna mreža u Subotici

Na više mesta biće proširena gasovodna mreža, a sa završetkom radova novih 150 domaćinstava i 25 kombinovanih korisnika moći će da se priključi na mrežu.

Radovi su započeli na delu između zgrade Nove opštine i fabrike Pionir, gde će biti izgrađen gasovod u dužini od 1.420 metara. Očekuje se da radovi budu završeni za mesec dana. Sa izgradnjom gasovodne mreže na nju će moći da se priključe stanovnici ulica Lošinjska, Senćanski put i Trg Lazara Nešića. Prema planovima deset najvećih privrednih korisnika, i oko 30 domaćinstava moći će da se priključi na sistem.

„S obzirom da se ovde nalaze i preduzeća i domaćinstva, očekujemo nove korisnike. Zbog toga nastojimo da za što više građana pružimo mogućnost da mogu da izaberu. Investicija iznosi 15 miliona dinara, zajedno sa PDV-om” kaže Ildiko Zedi, direktorica JKP „Suboticagas”.

Ovo preduzeće predvidelo je uskoro i izgradnju gasovodne mreže u ulici Korzo i okolini, gde će moći da se priključi 120 domaćinstava i 15 privrednih potrošača. U sklopu ove investicije radovi će se odvijati u ulicama Branislava Nušića, Ive Vojnovića, Cara Dušana, Braće Radić, kao i ulici Maksima Gorkog.

„Izgradnjom ove mreže omogućavamo i drugim potrošačima, koji nemaju druge varijante grejanja, da se priključe na gasnu mrežu i time ostvare mogućnost povoljnog grejanja i što se tiče cene, i naravno, što se tiče kvaliteta grejanja” kaže Nada Gvojić Rogić, rukovodilac Razvojno tehničkog odeljenja „Suboticagasa”.

U planovima „Suboticagasa” za 2018. godinu osim dve velike investicije predviđeno je i davanje besplatnog priključka za 150 domaćinstava i 10 malih preduzetničkih radnji.

RTV PannonKOMENTARI

  1. Kenjereš Andraš kaže:

    Godine 2016, hteo sam se priključiti na (neki ) postojeći gasovod u Hajdukovo. Pošto sam nov stanovnik, od komšije dobio sam informaciju da gasovod već postoji, za mene povoljno, vod ide levom stranom ulice Omladinskih Brigada. Zadovoljno sam trljao ruke, evo zgodne prilike za priključak. U to vreme, preko Subotičkih medija dobio sam informaciju, za bezplatni, ili minimalni iznos priključka.
    Pun elana i radosti, posetio sam Subogas u ulici Jovana Mikića. Izformacija dobivena od službenika firme, je bilo za mene poražavajuća, naime Hajdukovo NE PRIPADA Subotici. Na pitanje, kome da se obratim, rečeni mi je da NEZNAMO. Na moje moljakanje, ipak su rekli da probam se informisati u Kanjiži – Horgošu. Da skratim, konačno sam došao do telefonskog broja, firme iz Novog Sada. Kako i obaveštenje, da se obratim gospodinu u Maloj Pijaci. Nazvao sam predstavnika, sav radostan, misleći da sam rešio dovod gasa. Rečeni mi je, da postoji mogućnost rešavanje mog slučaja, samo trebamo sačekati, da bude više zainteresiranih stanovnika. Kao predujam trebam uplatiti oko (100.000) stohiljade RSD, a po završetku posla sledi konačan obračun.
    I tu je kraj, koristim i dalje bocu butana na štednjaku.
    Ja tako znam da Hajdukovo regionalno – opštinski pripada Subotici ?

OSTAVITE KOMENTAR