Proslava Dana grada — program za sve generacije

Proslavu 1. septembra, Dana grada, i ove godine će obeležiti bogat i raznovrstan petodnevni program. Zvanično obeležavanje rođendana Subotice počinje u četvrtak, 29. avgusta, otvaranjem izložbe slika sa likovne kolonije „Vidovdan 2019“ u vestibilu Gradske kuće, a potom i nastupom lokalnog kvarteta „Ming“ u Parku Rajhla Ferenca. Zabavno-muzički program na velikoj bini u centru grada otvoriće u petak 30. avgusta nastup Subotičkog tamburaškog orkestra, kao i koncert Nataše Bekvalac.

VIDI PROGRAM: program-proslave-dana-grada-subotice-2019

U subotu je na velikoj bini predviđen nastup Subotičkog simfonijskog orkestra i operske dive Jadranke Jovanović.

Zabavno-muzički program završava se u nedelju, nastupom lokalnih bendova El gusto del flamenko i Night cruisers i mađarskog benda Anna and the Barbies. I ove godine će, 31.avgusta, na maloj bini kraj Gradske kuće biti priređen kulturni program, u kom će učestvovati osnovne i srednje škole i brojna udruženja.

U subotu 31. avgusta održaće se svečana sednica Skupštine grada, dan kasnije  3. Subotički polumaraton, a 2. septembra sada već tradicionalno, bebe rođene na Dan grada u Opštoj bolnici, posetiće gradonačelnik i predsednik Skuštine grada. Subotičani će biti u prilici da uživaju i u brojnim filmskim projekcijama i izložbama koje su priredile ustanove kulture.

Turistička organizacija Subotice, koja aktivno učestvuje u organizaciji obeležavanja Dana grada poslednje tri godine, produžiće rad Turističkog informativnog centra, kako bi bili dostupni sugrađanima i turistima za sve informacije. TIC će u petak raditi od 8 do 20 časova, u subotu od 9 do 19, a u nedelju od 14 do 20 časova.

Ukupan budžet za proslavu rođendana Subotice iznosi 3.461.000 dinara.

TV SuboticaKOMENTARI

 1. Andrej I kaže:

  Ne folirajte se više sa Kosovom i Metohijom,niste dostojni toga.Imate člana tzv Ustavnog Suda u Prištini,pa vidimo da Srbe tretiraju kao Jevreje u II WW.

 2. Atlantida kaže:

  Istina…se poziva… da nas opet prosvetli , copy paste text…

 3. Zorica kaže:

  Kod toliko nasih subotickih zvezda i tamburasa da peva natasa???? Glupost

 4. croat kaže:

  Zorice
  A od kad to Natasa peva? To njeno nesto se ne naziva pevanjem sigurno!

 5. Grofica kaže:

  Natasa Bekvalac baš nije oličenje kulture…A verovatno je stavka koja će grad koštati najvise

 6. Mile kontras kaže:

  Kako organizatori vec 1 ne pozovu u goste popularne proverene kvalitetne muzicke grupe i pevace zs sve generacije da svi uzivaju ..? Tolko grupa bi doslo da ih suboticka organiacija pozove.Ja sam a verovatno i mnogi gradjani obozavatelj ex ju pop rocka. Dosli bi grupa Kerber, Osvajaci itd. Nekad je za Dan grada bila Ju grupa, Van gogh…massimo..bajaga ….ma bilo je divno!!!! Koga ce i cime da razveseli natasa bekvalac????? Pih! Ma i sve ostale pevacice…Radujem se samo ptedstavi Djurologija nevezano za dan grada

OSTAVITE KOMENTAR