Proslava završetka radova u vinogradima

Povodom završetka radova u vinogradima i voćnjacima, trećeg vikenda u septembru mesecu tradicionalno se organizuju Berbanski dani. Ovogodišnji Dani počinju ceremonijalom vitezova vinskog reda „Arena Zabatkiensis“ a tokom celog vikenda, od 10 do 20h na Velikoj terasi biće predstavljena izložba voća i povrća a duž cele promenade, počevši od spomenika Lajošu Vermešu, ređaju se tematske ulice. Radi se o putevima koji koji će predstaviti gurmanske i zanatske kvalitete ovog kraja: Vinska ulica, Gurmanska ulica, Ulica rukotvorina i starih zanata i Ulica ukusa tradicije.

 

 

Program Berbanskih dana pratiće i muzička podloga na Velikoj terasi. U subotu u 13h nastupiće ženski omladinski hor a u 20h već ustaljeni program ovakvih manifestacija, tamburaški orkestar.

 

Nedelja na Velikoj terasi biće seminarskog karakera. U prepodnevnim časovima raspravljaće se o temi Razvoja ruralnog područja severne Vojvodine  2012-2020, sa stručnjacima iz Ministarstva poljoprivrede, Fonda za razvoj poljoprivrede i članova odbora za poljoprivredu.

 

Foto: vojvodinaonline

 

U subotu, Rotary klub Subotica organizuje humanitarnu akciju u Jedriličarskom klubu „Plodovi humanosti“.KOMENTARI

 1. nekoime kaže:

  kako sad za vikend? zar nije sledeceg vikenda (17, i 18.) proslava?

 2. djomla kaže:

  Jeste 17. i 18. su Berbanski dani (treće nedelje septembra). 🙂

 3. nekoime kaže:

  moja greska, prevideo sam da pise trece nedelje (iako to pise u prvom redu,sramota),samo sam preleteo tekst i upalo mi je u oko „celog vikenda“ 😀

   

  izvinjenje Dreamgirl :]

OSTAVITE KOMENTAR