Prošle godine je bilo 784 stečaja

Prošle godine je u Privrednom sudu u Subotici u radu bilo 784 predmeta, od kojih je rešeno 634 predmeta. Iz 2011. godine preneto je 205 predmeta koji se odnsoe na stečaj, a primljeno je 579 predmeta. Ostalo je nerešeno 150 predmeta, a podneto je 13 žalbi, rekla je predsednica Privrednog suda u Subotici, Ilona Stajić.

 

 

– Prošle godine je ukupno primljeno 6886 predmeta, od kojih je 2964 predmeta preneto iz 2011.godine. Od toga je rešeno 5119 predmeta i podneto je 193 žalbe. Veoma smo zadovoljni rezulatima koje smo postigli prošle godine. Plan reorganizacije koji su prošle godine usvojili poverioci za preduzeće Azohem se za sada realizuje po planu. Azotara je sasvim druga priča, jer treba da se uradi ekonomsko finansijsko veštačenje, a nakon toga treba da se donese reorganizacija preduzeća. Što se tiče Prezidenta i Patrije od oduzimanja nisu prodati na licitaciji, jer nema kupca- rekla je predsednica Privrednog suda u Subotici, Ilona Stajić.

 

U subotičkom Sindikatu ističu da nisu zadovoljni kako se rešavaju postupci stečaja u gradu, jer je mali broj lica vraćen na posao. Najveće preduzeće koje je prošle godine otišlo u stečaj je Medoprodukt iz Tavankuta, koji je u stečaju od 24. februara 2012.godine. Plan reorganizacije podneo je preko zastupnika, vlasnika firme Živojin Đorđević, i plan je dopunjen 5. decembra 2012. godine. U stečajnom postupku su priznata potraživanja od tri milijarde dinara, dok prema urađenim procenama preduzeće „Medoprodukt“ vredi oko 800 miliona dinara.KOMENTARI

OSTAVITE KOMENTAR