Prošle godine pokrenuto 424 stečaja

Od ove godine ukoliko je račun nekog preduzeće ili privredno društvo u blokadi duže od godinu dana proglašava se automatski stečaj.

 

 

Prošle godine je u Privrednom sudu u Subotici pokrenuto 475 stečaja, s tim da je iz 2010.godine preneto 154 predmeta za stečajni postupak, što znači da je bilo ukopno 629 predmeta. Od toga broja rešeno je 424 predmeta, a ostalo je nerešeno 205 predmeta stečajnog postupka. Krajem meseca će se znati koliko je sada firmi u blokadi i koliko će se pokrenuti automatskih stečaja.

 

Prošle godine u radu Privrednog suda u Subotici bilo je 6622 predmeta, od kojih je 2882 preneto iz 2010.godine. Privredni sud je godinu započeo sa 2954 predmeta koji su preneti iz 2011.godine.

 

Od septembra prošle godine u primeni je novi Zakon o izvršenju i otuđenju. Pored sudskih izvršitelja pravo na prinudnu naplatu duga, ili plenidbu imaće i privatni izvršitelji koji prođu sve neophodne procedure i polože ispit. Cilj je da se što više predmeta iz ove oblasti reši.

 

Od drugog februara počeće i da se primenjuje novi zakon o parničnom postupku koji ima za cilj brže i efikasnije sudstvo.KOMENTARI

OSTAVITE KOMENTAR