Protest đaka Tehničke škole

Učenici Tehničke škole „Ivan Sarić“ protestovaće sa jednim ciljem –  skretanje pažnje nadležnim organima na problem sa fasadom škole koju pohađaju.

Njihovi roditelji, okupljeni oko Saveta roditelja Tehničke škole „Ivan Sarić“ su na ovaj problem ukazali pred početak školske godine kada su zapretili da neće pustiti decu u školu. Međutim, od početka školske godine đaci redovno pohađaju nastavu.

 

U sredu 18. septembra neće pohađati nastavu.  Takvu odluku je sinoć na održanom sastanku doneo novoformirani Savet roditelja. Predsednim Saveta roditelja je pozvao i roditelje đaka ove škole da dođu u školu u 12 časova i da podrže decu kako bi zajedno poslali poruku upozorenja svima kojih se ovaj problem tiče.

 

Zamenik direktora Tehničke škole „Ivan Sarić“, Grgo Stipić, kaže da su se do sada pismenim putem obraćali lokalnim, pokrajinskim i republičkim vlastima sa raznim molbama i sa izveštajima o stanju u kojem se fasada škole nalazi. Do sada nikakav odgovor nisu dobili, a nastava mora da se održava. U školi su, međutim svesni da je za realizaciju bilo kakvog obrazovnog procesa potrebno obezbediti bezbedne uslove za rad.KOMENTARI

 1. Neša kaže:

  “Stručnost ispred politike”

 2. neda kaže:

  To vam je tako. Postavljate displeje na autobuskim stajalištima za autobuse koji voze na svakih pola sata a niste u stanju da realizujete da se pored najveće škole u gradu bezbedno prolazi. Ili pravite fontane i aleje uzdaha. 

 3. stormwatch kaže:

  Mene interesuje zasto je ova fasada kao i sve ostale u Subotici ostala netaknuta tokom komunizma i onog svetlog i “ponosnog” vremena 1991-1999?

 4. Ма дај kaže:

  stormwatch:

  Mene interesuje zasto je ova fasada kao i sve ostale u Subotici ostala netaknuta tokom komunizma i onog svetlog i „ponosnog“ vremena 1991-1999?

  Е видиш, мене комунизам не занима јер је пропао пре 25 година, али ме зато живо интересује ЗАШТО за ових 13. година “демократске и грађанске” градске власти није сређена фасада, како Техничке тако и Музичке, Хемијске школе? Зашто од 2000. (а и пре, ако рачунамо власт СВМ-а) па до дан данас (16.9.2013. године) није сређена ниједна од ових фасада, кад већ имамо “демократе и еУропејце” у градској кући све ове године? Ако још увек знаш да бројиш, 13 година је дуже од 8 година…

 5. Nikola96 kaže:

  Hahah čuj ovog “komunizam”…. Pa gde ti živiš? 

  Mene zanima kako je moguće da smo najširi grad u državi, a najuže ulice 😛

  Kako to da počinjemo neke stvari koje nikad ne završimo, nego počinjemo neke druge.

  Kako to da ulica Petra Drapšina izgleda kao da su pre 2 dana leteli nemci iznad nas i bacali nam poklone (u strogom centru grada).

  Kako to da na ulicama samo vidimo rupe na putu.

  Ulična rasveta je kao da neko neće da troši struju pa stavi na minimum.

  Smeće svuda po gradu.

  I onda vidiš u Matije Korvina gospodu iz džipa kako sedi u odelu i jede ili pije u prevodu uživa u našim parama 😉

   

 6. Kist kaže:

  Nikola96:

  I onda vidiš u Matije Korvina gospodu iz džipa kako sedi u odelu i jede ili pije u prevodu uživa u našim parama ;)

  I ti bi sine sedeo u Matije Korvina ali ne ide jer si mali. Ti se u zivotu pitas svake cetvre godine i to ti je jedina prilika da zaj****s i zaj***s a da ni sam nisi svestan. Sedeo bi ti u Matije Krovina da imas priliku ali nemas.

  Idi sine gledaj Rane to je film za takve kao ti i sanja Beograd, tamo su siroke ulice i veliko osvetljenje na vrucem asfaltu koji zivot znaci. Mani se ove provincije.

 7. miltor kaže:

  Opet ovaj Ma daj ništa ne razume, pa da mu objasnim. Sve škole su vlasništvo Republike Srbije. Njihovo funkcionisanje, održavanje, zaposleni itd. isključivo su u nadležnosti Vlade i resornog Minisarstva prosvete i nauke. Shodno nizu skandala došlo je do smene ministra, a od nedavno je imenovan novi. To ministarstvo u predhodnoj, a i uvoj Vladi pripalo je SPS-u, kao što je slučaj i u našoj lokalnoj samoupravi. Koliko me sećanje služi izgradnju fiskulturne sale u toj školi pored bivše Vlade finansirao je i Pokrajinski sekretarijat za sport i omladinu na čijem čelu je tada bio Modest Dulić. Sadašnji položaj prosvete i nauke doveden je na rub egzistencije, i za to je “verovatno” odgovorna gradska vlast u Subotici. Ma daj molim te …

 8. stormwatch kaže:

  Ма дај:

  stormwatch:

  Mene interesuje zasto je ova fasada kao i sve ostale u Subotici ostala netaknuta tokom komunizma i onog svetlog i „ponosnog“ vremena 1991-1999?

   

  Е видиш, мене комунизам не занима јер је пропао пре 25 година, али ме зато живо интересује ЗАШТО за ових 13. година „демократске и грађанске“ градске власти није сређена фасада, како Техничке тако и Музичке, Хемијске школе? Зашто од 2000. (а и пре, ако рачунамо власт СВМ-а) па до дан данас (16.9.2013. године) није сређена ниједна од ових фасада, кад већ имамо „демократе и еУропејце“ у градској кући све ове године? Ако још увек знаш да бројиш, 13 година је дуже од 8 година…

  Subotica je jedino napredovala u periodu od 2008-2012 godine i ne zbog toga sto je na kormilu bio DS, nego iskljucivo zbog cinjenice da je jedan Suboticanin (SUBOTICANIN) imao ingerencije u vladi republike da uradi nesto za taj grad, tvoj sns ti nece uraditi nista ako dodje na vlast u gradu zapamti to.

 9. Ма дај kaže:

  stormwatch:

  Subotica je jedino napredovala u periodu od 2008-2012 godine i ne zbog toga sto je na kormilu bio DS, nego iskljucivo zbog cinjenice da je jedan Suboticanin (SUBOTICANIN) imao ingerencije u vladi republike da uradi nesto za taj grad, tvoj sns ti nece uraditi nista ako dodje na vlast u gradu zapamti to.

  Опет бежиш од питања. Позната стратегија легендарног и чувеног (само по лошем) Стормфирера. А ја те опет питам : ЗАШТО за 13 година ниједна фасада средњих школа у Суботици није сређена? И додајем још једно питање : ЗАШТО за време тог “златног” министровања твог другара Окија ниједна од ових фасада није сређена?

 10. Ма дај kaže:

  miltor:

  Opet ovaj Ma daj ništa ne razume, pa da mu objasnim. Sve škole su vlasništvo Republike Srbije. Njihovo funkcionisanje, održavanje, zaposleni itd. isključivo su u nadležnosti Vlade i resornog Minisarstva prosvete i nauke. Shodno nizu skandala došlo je do smene ministra, a od nedavno je imenovan novi. To ministarstvo u predhodnoj, a i uvoj Vladi pripalo je SPS-u, kao što je slučaj i u našoj lokalnoj samoupravi. Koliko me sećanje služi izgradnju fiskulturne sale u toj školi pored bivše Vlade finansirao je i Pokrajinski sekretarijat za sport i omladinu na čijem čelu je tada bio Modest Dulić. Sadašnji položaj prosvete i nauke doveden je na rub egzistencije, i za to je „verovatno“ odgovorna gradska vlast u Subotici. Ma daj molim te …

  Пре би рекао да ти не разумеш. Па да ја теби нешто објасним. Како је могуће, ако је Влада задужена за све школе и одржавање школских зграда, да се Дулић шепури пре пар месеци испред Музичке школе и обећава како ће град финансирати обнову фасаде? Не би рекао да се он не разуме у то шта су надлежности града а шта нису. Кад је град изградио спортски терен са тартан подлогом у О.Ш. Ј.Ј. Змај – онда нису питали републику да ли је то у надлежности града или није… Кад је град реновирао фискултурну салу у тој истој школи – опет нису приупитали да ли то спада у надлежност града или републике. А таквих ситуација је мали милион. А исто тако заборављаш да је после 5. октобра па све до јула прошле година на власти и у граду и у покрајини и у републици била иста странка/коалиција странака, па ко их је спречио да среде фасаде суботичких средњих школа? Ко је сметао Боти, Пајтићу, Вучинићу, Дулићу да среде ове фасаде, кад је сва власт у држави била у њиховим рукама? Од 2008. година просвету је преузео СПС, то стоји. Али од 2000. до 2008. та позиција је припадала “демократама”, па ко их је спречавао? Кад се решиш селективне амнезије, јави се.

 11. djomla kaže:

  Ma daj, za svaku intervenciju nad objektom koji su u vlasništvu države traži se saglasnost iste, bez obzira da li se radilo o putu, mostu, školi ili kokošincu. Bez toga ni ne smeš da kreneš sa poslom.

  Druga je priča to što grad na sebe preuzima finansiranje raznih takvih projekata.

 12. stormwatch kaže:

  Ма дај:

  stormwatch:

  Subotica je jedino napredovala u periodu od 2008-2012 godine i ne zbog toga sto je na kormilu bio DS, nego iskljucivo zbog cinjenice da je jedan Suboticanin (SUBOTICANIN) imao ingerencije u vladi republike da uradi nesto za taj grad, tvoj sns ti nece uraditi nista ako dodje na vlast u gradu zapamti to.

   

  Опет бежиш од питања. Позната стратегија легендарног и чувеног (само по лошем) Стормфирера. А ја те опет питам : ЗАШТО за 13 година ниједна фасада средњих школа у Суботици није сређена? И додајем још једно питање : ЗАШТО за време тог „златног“ министровања твог другара Окија ниједна од ових фасада није сређена?

  Pa da, kazem ja da je @ma daj sns-ovac i to veoma opasan lik, to je izdanak onog najgoreg sto je pogodilo Srbiju pre 20 godina, posto nisi odgovorio na pitanje jer se bojis da se ne otkrijes evo ja cu reci umesto tebe – jeste, ti smatras da ce dolaskom sns na kormilo grada da se rese svi problemi samo tako, eno ti primer ns-a kako je resena stvar 🙂

 13. Ма дај kaže:

  stormwatch:

  Pa da, kazem ja da je @ma daj sns-ovac i to veoma opasan lik, to je izdanak onog najgoreg sto je pogodilo Srbiju pre 20 godina, posto nisi odgovorio na pitanje jer se bojis da se ne otkrijes evo ja cu reci umesto tebe – jeste, ti smatras da ce dolaskom sns na kormilo grada da se rese svi problemi samo tako, eno ti primer ns-a kako je resena stvar :-)

  Геније, стави наочаре. У овом тексту на који сам ти одговорио ми ниси поставио ниједно питање. Већ је обрнуто – ја сам теби поставио два а ти ниједан одговор ниси дао. Срамота са твоје стране. А на оно питање што си поставио си и добио одговор, само се сети да је то та тема о атарским путевима. Иди на ту тему и прочитај мој искрен одговор. А ја се надам да ћу, после повратка са ручка, макар једном у овоме животу успети да добијем једноставан одговор на своја два једноставна питања упућена теби, искомплексирани спиндокторе…

 14. Nikola96 kaže:

  @Kist

  Pošto se vidi da si neki zaostali u razvoju čim korištiš ružne reči onda sa tobom ne vredi raspravljati 😉 

  Ali evo izdvojićemo malo vremena i za takve 😛

  Pod 1: Ja nisam mali, to zapamti. Veći sam od svih vas koji samo k*****e po internetu! 😉 I kao ličnost i fizički 🙂
  Pod 2: Sine imam ja priliku i odem sa devojkom (za razliku od tebe) ponekad. Ali nije to suština 😉

  Pod 3: Ja Beograd ne sanjam, a ako ga već pominješ, onda se javi da te malo naučim nekim stvarima o tom gradu! Grad je mnogo lepši od našeg. Ali to nije tema ovoga, i ti si počeo sa tim!

  Pod 4: Ti idi gledaj ljubavne filmove da skontaš kako se muvaju devojke 😉 Pa onda lepo u Matije Korvina, možda i postigneš nešto 😛 

 15. @stormwatch kaže:

  Apel posetiocima ovog sajta.

  POMOZIMO STORMWATCHU DA SE LEČI OD NEIZLEČIVE BOLESTI ZVANE KOMUNIZAM.  

OSTAVITE KOMENTAR