Protivprirodni blud ili sjajna ideja

Galeb čokolada sa ukusom Negro bombona ! Protivprirodni blud ili sjajna ideja !? Rodoskrnavljenje ili najlogičnije rešenje za one koji ne mogu da se odluče između dva najčuvenija Pionirova proizvoda !?

negro galeb

Malo koji Subotičanin zna ko je izmislio Negro bombone i Galeb čokoladu, niti gde mu je kuća da mu je sačuvamo ili makar tablu okačimo, jer ta dva slatkiša već mnogaja ljeta vezuju najslađe trenutke uz ime Subotice. Od Đevđelije do Triglava.

Da li je između Galeba i Dimnjačara „brak“ iz interesa ili ljubav za sve vremena, pokazaće vreme, odnosno ljubitelji čokolade, jer ovo je samo čokolada. Iako u svom središtu nema ništa crno, podukus koji dolazi ispod onog koji čini mlečna čokolada, jednak je onome koji ima Negro bombon u svom spoljnom (crnom) delu. Onaj koji voli slatko jezgro Negro-a, više nego onaj osvežavajući momenat koji je glavni adut „odžačara grla“, taj neće naći to što priželjkuje. Pripadnici mlađe generacije prihvatiće novotariju kao nešto najnormalnije, naviknuti da žive u vremenu brzih promena, jer oni i očekuju nešto novo svakog narednog dana.

galeb negroKOMENTARI

 1. stormwatch kaže:

  Protivprirodni blud pomracenog uma.

 2. Kertvaros kaže:

  Cokoladu ne konzumiram niti mogu sta o njoj da kazem, osim da postoje cokolade sa svim mogucim ukusima i pravcima, npr. sa ljutom paprikom itsl. dakle nista novo niti neuobicajeno. Borba za trziste i kupca. Mene ipak nesto drugo zanima. Naime izraz u srpskom jeziku – „protivprirodni blud“ dolazi iz pravne terminologije. Dakle ako postoji nareceni protivprirodni blud, onda postoji i njegova suprotnost tzv. antonim, odnosno prirodni blud. Bilo bi dobro ako bi neko mozda mogao da objasni kako izgleda prirodni blud, tj. prirodno bludnicenje.

 3. Ivica kaže:

  Il ti se sviđa, il ti se ne sviđa…a takvi proizvodi se nikad ne proslave, čim ciljaju samo jednu grupicu populacije…

  Svakako svakome preporučujem da je proba, pa sad, neko će se oduševiti, dok je neko možda neće ni celu pojesti.

  Meni se lično sviđa, ali mi fali više Negra u njoj 😉 ovo je ipak blaža varijanta

 4. Lajčo kaže:

  @Kertvaroš
  Možda je prirodno samo kad se prave dica a sve drugo je BLUD. Pitaću velečasnog.

 5. STeve kaže:

  Dobar pokusaj da naprave hit. Meni ne lici mngoo na Negro, a cokolada kao cokolada nije losa.

 6. Daca kaže:

  Molim vas, jednostavno izbacite izraz „protivprirodni blud“ i kombinacija će svakako biti izvrsna, jer potiče od Pionira. Šta tu može biti loše?

 7. mile kaže:

  Ne vidim da je pisac ista lose mislio o Pinoru. Šta više redovno se reklamiraju svi njihovi proizvodi.
  https://www.gradsubotica.co.rs/suboticke-toblerone-u-pola-cene/
  Dilema je prosta, da li ima smisla kombinovati do beskraja. Možda će uskoro da naprave kombinaciju medenog srca i negra…

 8. Lucija kaže:

  Mislim da je upravo ovo odgovor:

  „…Pripadnici mlađe generacije prihvatiće novotariju kao nešto najnormalnije, naviknuti da žive u vremenu brzih promena, jer oni i očekuju nešto novo svakog narednog dana.“

  Al palamudjenju u komentarima… nema kraja!

  @Daca
  Pozdravi sve u Pioniru!

 9. Lenin kaže:

  @Lucija
  To je samo izgovor.Pre bi rek’o da su napravili nešto novo što će Mađari na buvljaku da kupuju angro.Ajde sada rokaj napolitanke punjene sa Negro ukus kremom i Cica Macu sa Negro ukus krispijem. 😀

 10. Megatron kaže:

  Ljudi moji ako su u Lipi mogli praviti Nutella plazma burek, sve je moguce 😀

 11. kaktusz kaže:

  Ovakvih kombinacija čokolada imate po celoj Skandinaviji gde je poprilično popularna.

 12. Aleksa kaže:

  A vi iz Pionira bi mogli da podignete spomenik gospodinu Ruf-a cije recepte i danas koristite.

 13. Daca kaže:

  @Lucija: nažalost ne poznajem nikoga u Pioniru, sem površno gospođe koje rade u prodavnici na Korzou. 🙂 Prosto pripadam generaciji koja je odrasla na njihovim slatkišima i ostajem verni kupac i konzument Pionirovih proizvoda. Ukoliko nove tehnologije dozvoljavaju kombinaciju dva, zašto da ne?

 14. Nina kaže:

  Ne vidim cemu upotreba izraza *protivprirodni blud* ili *rodoskrnavljenje* u jednoj krajnje trzisnoj temi, osim radi intrigiranja publike na krajnje neprimeren nacin. Ipak se radi samo o hrani, odnosno slatkisima, koju da podsetimo konzumiraju i deca.
  Dobar tekst pronaci ce put do citalaca, iako nisu koristeni tabloidni i skandalozni izrazi, sa asocijacijama na seksualne teme…kao da je, na raju krajeva, bilo sta od toga tabu tema u danasnje vreme…
  Nepotrebno skroz! A sto se cokolade tice dobila sam je na poklon nedavno i odusevila se kombinacijom ukusa…upravo kako i videh posle u reklami…spoj najboljih.

OSTAVITE KOMENTAR

2 + 2 =

IMPORTANT! To be able to proceed, you need to solve the following simple math (so we know that you are a human) :-)

What is 11 + 2 ?
Please leave these two fields as-is: